fbpx
Uutiset

Hämeenlinnassa on pula isojen veneiden paikoista

Moottorivenepaikat Hämeenlinnan kaupungin laitureissa on vuokrattu noin 98-prosenttisesti, kuten joka vuosi .Oikein isojen veneiden paikoista on pulaa, sillä niille sopivat vain muutamien kaupungin laitureiden päät. Tällaisia paikkoja kaupungilla on kymmenkunta.

– Joudumme ohjaamaan isojen veneiden omistajat Kantolaan yksityiseen venesatamaan, kertoo kaupungin ulkoliikuntamestari Jukka Kuvaja.

Hämeenlinnan parhaasta paikasta aivan keskustasta Ystävyydenpuiston uudesta laiturista on vuokrattu puolet venepaikoista. Kaupunki vuokraa sieltä kaikkiaan 30 paikkaa, loput kahdeksan on varattu rannan talojen asukkaille. Paikat tulevat veneilijöiden käyttöön 4.6.

Hauhon laituri uusimislistalla

Ystävyydenpuiston paikat ovat kaupungin kalleimpia. Niiden vuosivuokra on 250 euroa. Kameravalvonta kuuluu hintaan, mutta sähköstä veloitetaan erikseen.

Muissa kantakaupungin laitureissa moottorivenepaikat maksavat 190 euroa vuosi. Hauholla paikka irtoaa 110 eurolla.

– Hauhon laiturin uusiminen on vireillä. Tälle vuodelle emme saaneet määrärahaa, mutta ehkä jo ensi vuonna uusiminen onnistuu. Hauholla on tarvetta myös vierasvenepaikoille, Kuvaja kertoo.

Hänen mukaansa hinnoista on jonkin verran valitettu. Kuvaja muistuttaa, ettei kaupunki tee venepaikoilla voittoa, vaan vuokrarahat uppoavat paikkojen rakentamiseen ja hoitamiseen.

Soutuvenepaikkoja on vapainakin

Soutuvenepaikkoja kaupungilla on paljon. Joissakin rannoissa on jokusia vapaita paikkoja, toisaalla jonkin verran jonoa.

Soutuvenepaikoista vastaava metsätalousteknikko Seppo Suoranta kertoo, että Tervaniemessä on kymmenen paikan jono. Kihtersuolla on kahdeksan vapaata paikkaa, Katumajärvellä Lammassaaren lähellä kymmenkunta paikkaa on vapaana.

Idänpäässä on kolme vapaata paikkaa, Sairionranta on täynnä. Sinne on tarkoitus tehdä 17 paikkaa lisää. Härkiluhdan ranta on täynnä, Kaupunginpuistossa on 13 vapaata paikkaa. Miemalanselän ranta on täynnä.

– Liitoskuntien rannoissa on hyvin tilaa uusille veneille. Niiden venerantoja ryhdytään kunnostamaan, kunhan ehditään, hän lupaa.

Soutuvenepaikkoja on tarjolla kahdenlaisia. Ns. polettipaikat maksavat 23 euroa ja numeropaikat 60 euroa. Numeropaikalla on veneelle kiinnityslenkki. Poletti oikeuttaa vetämään veneen rantaan tietyllä alueella ja kiinnittämään esimerkiksi sopivaan puuhun. (HäSa)

Menot