fbpx
Uutiset

Hämeenlinnassa paljon huumerikollisuutta

Hämeenlinnasta on takavarikoiden ja paljastuneiden huumerikosten valossa kehittynyt maakunnallinen huumekeskus, jossa käytetään kaikenlaisia aineita amfetamiinista huumaaviin sieniin.

Tilastoluvut kertovat käytön ohella poliisin toiminnan tehokkuudesta, konnia saadaan kiinni.

Hämeenlinnan poliisin järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmä on yhdessä naapurikihlakuntien poliisin ja Tampereen tullin kanssa paljastanut huumerikosten ketjun, jossa on kuusi haaraa. Puolet juttujen vangittuina olleista päätekijöistä on naisia ja parissa haarassa naiset ovat olleet keskeisiä toimijoita. Tämä on huumekuvioissa uusi piirre.

Paikallispoliisi selvitti samaan aikaan Hämeenlinnassa paikallisen Subutex-käyttäjien välitysrenkaan, siinäkin nuoret naiset ovat olleet päätekijöitä.

Subutexin käyttö on suomessa hyvin yleistä. Heroiinin tavoin vaikuttava aine on yleisin huumeena käytetty opiaatti. Heroiini on Suomesta lähes kadonnut. Missään muualla Euroopassa Subutexeja ei käytetä huumeena niin paljon kuin Suomessa, muualla heroiini jyllää edelleen. Käyttäjille tehdastekoinen Subutex on hyvin paljon turvallisempaa kuin laadultaan epävarma heroiini. (HäSa)

Menot