fbpx
Uutiset

Hämeenlinnassa kaupat eivät ole auki loppiaisena

Kaupat eivät saa olla avoinna Hämeenlinnan seudulla ensi loppiaisena. Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi poikkeusluvan Hämeen kauppakamarin hakemuksesta vain Lahden vähittäiskaupalle.

Viime vuonna aluehallintovirasto myönsi Hämeenlinnan ja Lahden seuduille poikkeusluvan. Lupa myönnettiin vasta, kun kauppakamari toisen kerran haki lupaa.

Kauppakamari haki lupaa vähittäiskaupalle kaikkialla Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Aukioloa perustellaan matkailijoilla, joita saapuu erityisen paljon Venäjältä.

-Hyvien lomanvietto- ja majoitusmahdollisuuksien lisäksi haluamme, että tarjolla olisi mahdollisuus myös ostosten tekemiseen, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio sanoo.

Kaakkois-Suomen maakunnat ovat saaneet poikkeusluvan aukioloon loppiaisena. Aaltio vaatii kaikille yhtäläisiä mahdollisuuksia.

-Tasapuolisuuden nimissä sääntöjen ja niiden tulkintojen tulisi olla kaikille elinkeinonharjoittajille samat.

Loppiaisen aukiololuvista on ollut kiistaa sen jälkeen, kun lainsäädäntöä kauppojen aukioloajoista vapautettiin. Palvelualan ammattiliitto PAM on arvostellut poikkeuslupia. (HäSa)

Menot