Uutiset

Hämeenlinnassako hyvä asua, elää ja tehdä työtä?

Hämeenlinnasta, virkeästä, kehittyvästä pikkukaupungista on kerrottu positiivisia asioita viime viikkojen lehdissä ja muissa tiedotusvälineissä. Tässä tilanteessa ihmettelen kaupungin perusturvan henkilöstöpolitiikkaa, onko se kaupungin strategioiden mukaista? Niissähän teroitetaan työtyytyväisyyden tukemista.

Perusturva on kutsunut 11 päiväkodin laitosapulaista, kaikkiaan 46,5 laitosapulaisesta yt-neuvotteluihin, mielestäni melko vaatimattomin perustein. Yt-neuvotteluiden tarkoituksena on pakkosiirtää 11 laitosapulaista talotekniikan kirjoille siivoojiksi.

Kysynkin miksi ei kaikkia ole otettu samalle viivalle yt-neuvotteluihin? Joissakin päiväkodeissa mitoituksen mukaan laitosapulaisia on liikaa, mitoituksia on tehty kaksi kertaa, ensin se tehtiin itse työn lomassa, ei kelvannut, sitten tuli ”ammattilaiset” asialle.

En ymmärrä, miten tässä pakkosiirrossa säästöä voisi saavuttaa, kun henkilöstön kokonaiskustannus säilyy kuitenkin samana, ne vain vaihtaa kustannuspaikasta toiseen.

Tähän asti työ on ollut mielekästä ja vaihtelevaa, kun on saanut tehdä monipuolista työtä hyvässä työympäristössä, jossa esimiehetkin ovat kannustaneet sekä motivoineet henkilöstöä laatukriteerien täyttämiseksi.

Toistaiseksi työmotivaatio on ollut hyvä, mutta mikäli työstä tehdään yksitoikkoisempi, niin en ymmärrä miten siinä voisi tuntea tekevänsä motivoituneena laadukasta työtä. Huono työmotivaatio ei ole kenenkään etu.

Omalta kohdaltani en voi hyväksyä perustetta, koska Kaivokadun vuorohoidossa ei ole liikaa laitosapulaisia, pikemminkin päinvastoin. Kuitenkin minut halutaan siirtää alta pois, jotta joku muu voi saada minun paikkani. Onko jo kabineteissa päätetty etukäteen, ketkä jatkavat laitosapulaisena ja ketkä pakkosiirretään talotekniikkaan siivoojaksi.

Olen tähän asti tuntenut ylpeyttä sanoessani olevani Hämeenlinna perusturvan päivähoidolla työssä, entä nyt, se täytyy miettiä uudelleen.

Sarita Vähänen

Kaivokadun vuorohoidon laitosapulainen

Hämeenlinna

Päivän lehti

27.5.2020