Uutiset

Hameensanomat.fin tulospalvelu kertoo heti kuinka vaaleissa kävi

Hämeen Sanomien verkkopalvelu seuraa sunnuntai-iltana tiiviisti vaalien tuloslaskentaa. Verkkopalveluun päivitetään jatkuvasti uusia juttuja ja videoklippejä suoraan Verkatehtaan vaali-illasta.

Lisäksi verkkosivuille on avattu vaalien tulospalvelu, jossa seurataan ääntenlaskentaa minuutti minuutilta. Nettisivulle www.hameensanomat.fi/vaalientulospalvelu päivittyvät reaaliaikaisesti kaikkien Suomen vaalipiirien tilanne heti ennakkoäänten tullessa.

Palvelu kattaa kaikki Suomen kunnat, joten pystyt näkemään sekä oman kotiseutusi tilanteen että valtakunnallisen tuloksen laskennan eri vaiheissa.

Palvelu tarjoaa myös äänestysprosentin, puolueiden suhteelliset äänimäärät ja paikkaluvun sekä suurimmat ääniharavat. Voit myös verrata tilannetta edellisiin vaaleihin.

Nimet selvillä noin kymmeneltä
Hämeen vaalipiirin nimet ovat selvillä sunnuntai-iltana kymmenen maissa. Koko valtakunnan tulos selviää noin kello 23.30, kun suurimpien kaupunkien äänet saadaan laskettua. Kellonajat perustuvat vuoden 2007 vaaleihin, joten ne ovat suuntaa-antavia.

Vaalien tulospalvelu avautuu sunnuntaina kahdeksalta, kun ennakkoäänet tulevat. Tulospalvelua ei voi seurata iPhone- tai iPad-laitteilla, koska kyseiset laitteet eivät tue Flashin käyttöä. (HäSa)