Uutiset

Hamk ja Innopark tiivistävät yhteistyötä

Hämeen ammattikorkeakoulun ja teknologiakeskus Innoparkin yhteistyötä Visamäessä tiivistetään entisestään.

Hamk, Innopark, Hämeenlinnan kaupunki ja Kehittämiskeskus Häme allekirjoittivat keskiviikkona sopimuksen, jonka puitteissa on tavoitteena rakentaa Visamäen kampusalueesta 5000 opiskelijan, opettajan ja Innoparkin yritysten korkeakoulukeskus.

-Rakennamme Innoparkin ja muiden toimijoiden kanssa konseptorikokonaisuutta, jossa opiskelijoita kannustetaan hakemaan yritysten ongelmiin ratkaisuja. Tätä kautta pitäisi syntyä uusia ideoita ja tuotteita yritysten käyttöön niin, että opiskelijat pystyisivät kehittämään niistä mahdollisesti itselleen työpaikan tai uutta yritystoimintaa, kertoo Hamk:n kehitysjohtaja Pertti Puusaari.

Sopimuksen tavoitteena on myös löytää ja luoda uusia työpaikkoja, sekä kannustaa opiskelijoita jäämään opintojensa jälkeen seudulle rikastuttamaan paikallista elinkeinoelämää.

-Tällä hetkellä paljon osaajia ja potentiaalista tietoa häviää seudulta. 80 prosenttia valmistuneista lähtee Hämeenlinnasta sadan kilometrin säteelle, myös pääkaupunkiseudulle.

Sopimuksen toteutumista seuraa ohjausryhmä, johon kuuluu yhteistyötahojen johtoa.

-Ohjausryhmään kuuluvat kaikkien tahojen ykköstykit. Tulemme tekemään kaikkemme, että opiskelijat jäisivät Hämeenlinnan seudulle rikastuttamaan tätä aluetta.

Yhteistyösopimus koskee Hamk:n Visamäen ja Lahdensivuntien yksikköjen eli rakennustekniikan, tietojenkäsittelyn, liiketalouden, bioprosessitekniikan, ympäristötekniikan ja hyvinvointialan opiskelijoita.

Osana hanketta on aloitettu myös kansainvälisten opiskelijoiden työllistämishanke.

-Pilotointivaiheen jälkeen työllistämishanke laajennetaan koskemaan Hamk:n kaikkia yksikköjä, Puusaari kertoo. (HäSa)