Uutiset

Hamk lähtee henkilöstöpäiville Ikaalisiin

Hämeen ammattikorkeakoulu (Hamk) järjestää 2-päiväiset henkilöstöpäivät 18. ja 19. elokuuta Ikaalisten kylpylässä, jonne on noin 800 työntekijästä lähdössä 500-600.

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän pääjohtaja Veijo Hintsanen, minkälaisesta tapahtumasta on kyse?

-Henkilöstöpäiviä on pidetty useampana vuonna, koska talo on levällään eli toimii 6-7 paikkakunnalla, ja toimipisteitä on toistakymmentä. Tämä on oikeastaan ainut tapa, jolla saadaan koko henkilöstö kerralla koolle.

-Teemana on laadunvarmistusjärjestelmä, joka koskettaa kaikkia. Järjestelmää on rakennettu monta vuotta, ja korkeakoulujen arviointineuvosto tulee auditoimaan meidän järjestelmämme tänä syksynä. Tavoitteena on, että kaikki yksiköt toimivat suurin piirtein samalla tavalla ja ammattikorkeakoulusta muodostuu yksi iso kokonaisuus, eikä repaleinen kymmenen toimipisteen sirkus, jossa tehdään töitä hyvin eri tavalla eri paikoissa.

-Toinen iso teema on opetuksen ja tutkimus- ja kehittämistoiminnan integraatio. Kaikkien pitää olla suunnittelemassa sitä, jotta saadaan homma kaikissa yksiköissä pelaamaan.

Sisältyykö matkaan vapaa-ajan toimintoja, kuten kylpylän palveluja?

-Ei mitään muuta kuin mitä tulee normaalisti systeemissä mukana. Se on ihan raakaa työtä. Vedämme työohjelmaa tämmöisillä päivillä aamusta iltaviiteen tai -kuuteen, ja illalla on henkilöstön yhteinen tutustumistilaisuus. Toisena päivänä lopettelemme noin kello 15.

Kuka teillä päättää tällaisista tapahtumista?

-Johtoryhmä käytännössä. Siellä linjaamme vuoden ohjelman, eli mitä kaikkia henkilöstöä koskevia työ- ja strategiaseminaareja on vuosittain. Katsomme sitä myös laajan johtotiimin porukalla.

Kuinka paljon reissu maksaa Hamkille, johdon sihteeri Aira Lappalainen?

-Ikaalisten kylpylän tarjouksen kokonaishinta on 101 059 euroa. Tieto perustuu viranhaltijan päätökseen. Kyseessä on kilpailutettu hankinta. (HäSa)

Päivän lehti

28.2.2020