fbpx
Uutiset

Hamk pääsee valitsemaan ensin

Kolmen keskeisen maakunnallisen viran hakuprosessi etenee lähes samaa tahtia. Tavoitteena on, että toukokuun lopulla olisi tiedossa Hamkin uusi pääjohtaja ja pari viikkoa myöhemmin Kanta-Hämeen uusi maakuntajohtaja sekä sairaanhoitopiirin uusi johtaja.

Pisimmälle on edennyt Hamkin pääjohtajan valinta, missä ollaan jo haastatteluvaiheessa. Ensimmäiset haastattelut tehtiin keskiviikkona ja niitä on tarkoitus jatkaa loppuviikosta.

Haastattelujen lisäksi edessä on vielä pari muuta vaihetta, ennen kuin pääjohtajan nimi on selvillä.

– Tämä on pitkä prosessi. Haastattelujen ja testien jälkeen loppusuoran hakijoiden on tarkoitus myös esitelmöidä henkilöstölle ja opiskelijoille, kertoo yhtymähallituksen varapuheenjohtaja Kai Heimonen (kok.).

Lopullisesti Hamkin rehtori-pääjohtajan valitsee yhtymävaltuusto kokouksessaan 22. toukokuuta.

Sen jälkeen jatketaan kahden vararehtorin valinnoilla, joista päättää yhtymähallitus. Tavoitteena on, että vararehtoripäätökset tehtäisiin 10. kesäkuuta mennessä.

Sekä pääjohtajalta että vararehtoreilta edellytetään ammattikorkeakoulutuksen tuntemusta sekä tutkijakoulutusta, mikä tarkoittaa käytännössä lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa tai vähintään niihin tähtääviä opintoja.

– Aika moni hakija on pudonnut pois näiden asetuksen säädösten perusteella, Heimonen kertoo.

Lintonen jäävättiin valintaraadista

Oman vivahteensa Hamkin rehtorihakuun tuo se, että vararehtorista päättävän ja pääjohtajapäätöstä valmistelevan yhtymähallituksen puheenjohtaja Minna Lintonen (sd.) on itsekin ehdolla vararehtorin tehtävään.

Lintonen on jäävännyt itsensä pois koko hakuprosessin käsittelystä.

– Todettiin, että koska hän on hakenut vararehtoriksi ja joitakin vararehtorihakijoita on hakenut myös rehtoriksi, on korrektia jäävätä hänet siitäkin pois, Heimonen kertoo.

Vielä hakuilmoitusvaiheessa Lintonen oli mukana prosessissa yhtenä lisätietojen antajana nykyisen pääjohtajan Veijo Hintsasen ja yhtymävaltuuston puheenjohtajan Sari Raution (kok.) ohella.

Kolme yhteistä hakijaa

Hamkin pääjohtaja- ja vararehtorivalinta kytkeytyy myös Hämeen maakuntajohtajan valintaan, sillä kolme henkilöä on hakenut molempiin tehtäviin.

He ovat Hamkin opetusjohtaja ja vararehtori Seija Mahlamäki-Kultanen, Hamkin yliopettaja Lauri Tenhunen sekä Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikön kehittämispäällikkö Hannele Salminen.

Nykyinen maakuntajohtaja Juhani Honka kertoo, etteivät valinnat osu täsmälleen samaan aikaan, sillä maakuntahallitus tekee esityksensä maakuntajohtajasta vasta lähes viikko Hamkin pääjohtajavalinnan jälkeen.

Hamkin tapaan myös Hämeen liitossa jouduttaneen jääväämään yksi päättäjä, sillä maakuntajohtajaksi hakeneiden joukossa on maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Katriina Laaksonen (kok.).

– Ensi maanantaina maakuntahallitus päättää, ketkä 14 lähtevät haastatteluun ja millainen on valintaa valmisteleva ryhmä eli onko se hallitus kokonaisuudessaan vai valitaanko sieltä edustajat, jotka hoitavat valintaa eteenpäin, Honka kertoo.

Hän arvioi, että haastatteluun kutsutaan noin puolet hakijoista.

– Heistä ehkä kolme tai neljä menee testeihin. Toukokuun 28. päivänä hallitus tekee esityksensä kesäkuussa kokoontuvalle valtuustolle, Honka toteaa. (HäSa)

Menot