Uutiset

Hamkilaisilta terveyskasvatusmateriaalia päihdetyöhön

Terveydenhoitotyötä Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskelevat Johanna Tuuri ja Laura Penttilä ovat tehneet opinnäytetyönään päihteidenkäyttöön liittyvää terveyskasvatusmateriaalia Ensi- ja turvakotienliiton Päihteet lapsen silmin -hankkeelle.

Suomessa elää jopa satatuhatta lasta, jotka kokevat vanhempiensa päihteidenkäytön haitalliseksi. Lapsiperheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset kokevat usein, että vanhemman päihteidenkäytön puheeksi ottaminen on hankalaa eikä tukimateriaalia ole tarpeeksi.

Päihteet lapsen silmin -hankkeen tarkoituksena on tuottaa työvälineitä terveydenhoitajien käyttöön lapsiperheiden päihteettömyyden edistämiseksi. Terveydenhoitajat ovat työssään avainasemassa, sillä he voivat huomata lapsen pahan olon tai muun oireilun ja puuttua siihen.

Tuurin ja Penttilän käsikirjoituksen pohjalta syntynyt esite ”Mitä lapseni ajattelee, kun juon?” on jo neuvoloissa käytössä tai tulossa käyttöön lasten 4-vuotistarkastuksiin. Esite sopii myös muiden ikäkausien ohjausmateriaaliksi. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020