Uutiset

Hamkin edustajat pääministerin mukana Brasiliassa

Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Pertti Puusaari ja kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen ovat parhaillaan pääministeri Jyrki Kataisen valtuuskunnan mukana Brasiliassa.

Pääministeri Kataisen ja Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin vienninedistämisvaltuuskunta vierailee Rio de Janeirossa ja Sao Paulossa 17. helmikuuta saakka.

Ministerien mukana matkustaa lähinnä yritysten edustajista koostuva valtuuskunta, mutta edustettuna on myös tutkimus- ja koulutusyhteistyö. Yksi kolmesta tärkeimmästä Hamkin kansainvälisestä yliopistokumppanista on brasilialainen Feevalen yliopisto.

Vararehtori Pertti Puusaari osallistuu pääministeri Kataisen ja ulkomaankauppaministeri Stubbin tapaamiseen Brasilian tiede- ja teknologiaministerin kanssa.

– Mahdollisuudet kehittää yhteistyötä Brasilian suuntaan ovat hyvät. Tästä voivat hyötyä toiminta-alueemme yritykset ja tietysti Hamk itse, tiivistää Pertti Puusaari.

Matkan aikana on käyty keskusteluja Hamkin ja muiden toimijoiden yhteistyöstä Brasiliassa. Räikkönen ja Puusaari sanovat, että mukana on poikkeuksellisen suuri joukko Brasiliasta kiinnostuneita tahoja, joiden kanssa verkostoituminen on nyt mahdollista. (HäSa)

Mainos