Uutiset

Hamkin Forssan ja Valkeakosken yksiköt uhattuina

Viime viikolla uutisoitiin Hämeen ammattikorkeakoulun saaneen erävoiton opetusministeriöstä, joka halusi keskittää oppilaitoksen toiminnot Hämeenlinnaan.

Hamkin rehtori Veijo Hintsanen sanoo kuitenkin nyt, ettei tilanteeseen kannata tuudittautua. ”Erävoitto” onkin itse asiassa vain parin vuoden aikalisä, jonka aikana tulokset on saatava jokaisessa yksikössä esittelykelpoiseen kuntoon.

– Nyt on näytön paikka. Vuoden 2011 loppuun mennessä pitäisi pystyä antamaan jokaisesta toimipisteestä sellaisia näyttöjä, että yksiköillä on olemassaolon oikeutus. Vetovoiman, läpäisyasteiden ja työllistymisasteen pitää olla kunnossa, Hintsanen sanoo.

Opetusministeriö on esittänyt Hamkille Forssan, Riihimäen ja Valkeakosken yksiköiden lakkauttamista ja niiden toimintojen keskittämistä Hämeenlinnaan. Hintsanen ei kuitenkaan usko Riihimäen yksikön olevan erityisesti uhattuna.Lounais-Hämeessä lakkautusuhka on todellisempi.

– Tämä on nyt silkkaa arvailua, mutta todennäköisesti OPM:n mittareilla ja kiikareilla Forssa ja Valkeakoski on se ykkössuunta, johon he katselevat, Hintsanen arvelee. (HäSa)

Lue lisää keskiviikon Hämeen Sanomista

Päivän lehti

30.5.2020