Uutiset

Hamkin homeongelmat vuotaneista vesiputkista

Hämeen ammattikorkeakoulun Visamäen yksikön sisäilmaongelmien syy on selvinnyt. B-rakennuksessa ilmenneitä homevaurioita ovat aiheuttaneet käyttövesiputkien pistemäiset vuodot, jotka ovat valuneet putkia pitkin kellarikerrokseen. Vuotojen seurauksena vaurioita on syntynyt kellarikerroksessa kipsilevyrakenteisiin, puisiin jalkalistoihin sekä lattiapäällysteiden alle.

Ongelma ilmeni alun perin viime vuoden lopulla, jolloin kaksi tilaa jouduttiin sulkemaan pois käytöstä. Samoin kolme oireita saanutta henkilöä siirrettiin toisiin rakennuksiin.

Koko rakennuksessa on nyt tehty kosteuskartoitus ja vaurioiden laajuus on selvillä. Vauriot keskittyvät kellarikerrokseen, sillä maanpäällisissä osissa kosteutta todettiin vain kahdessa laboratoriotilassa. Helmikuussa otetuissa seurantanäytteissä ei kuitenkaan havaittu kohonneita sisäilman mikrobipitoisuuksia.

Kellarikerroksessa joudutaan vielä avaamaan rakenteita ja tekemään kosteusmittauksia korjaussuunnittelua varten. Varsinaiset korjaustyöt alkavat juhannuksen jälkeen ja saattavat kestää pitkälle syksyyn. Kellari eristetään muista tiloista korjaustöiden ajaksi. Muiden kerrosten vauriot korjataan kesätauon aikana.

Hamkin käytössä oleva kiinteistö on entinen sairaalarakennus, joka peruskorjattiin kymmenen vuotta sitten käyttötarkoituksen muuttuessa. (HäSa)

Menot