Uutiset

Hamkin uudisosa etenee loppusuoralle

Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikkö saa uutta opetus- ja koulutustilaa. Osa tiloista valmistuu käyttöön jo kesällä ja loput syksyn aikana.

– Purimme lähes 600 kerrosneliötä vanhinta, vuonna 1964 valmistunutta koulurakennusta. Näin päästiin eroon kosteus- ja homeongelmista ja saatiin uudisrakennuksen toteutukselle tilaa, kertoo Riihimäen yksikön johtaja Tapio Kostamo.

Kosteuden ja homeen löytyminen henkilökunnan käytössä olleista tiloista käynnisti rakennushankkeen, joka nyt on harjakorkeudessa. Hamkissa harkittiin vanhan rakennuksen saneerausta, mutta päädyttiin uuden rakentamiseen.

– Homeongelmaan haluttiin varma ratkaisu, jonka saaminen kunnostusmenetelmin olisi jäänyt epävarmaksi. Päätettiin purkaa vanhaa ja rakentaa kaikkiaan lähes 1 700 neliömetriä uutta tilaa.

Laajennusosaan saadaan kirjastolle lisätilaa sekä Hamkille oma keittiö ja ruokasali. Tähän saakka opiskelijat ovat käyttäneet viereisen Hyrian ruokalaa. Opetukseen tulee kolme luokkaa lisää ja monitoimitila. Henkilökunta saa laajennusosasta uudet tilat.

Riihimäelle vetoa

Hamkin opiskelijamäärä on ollut viime vuodet kasvussa. Nyt kirjoilla on 960 opiskelijaa. Tapio Kostamon mukaan entisen teknillisen oppilaitoksen kivijalat eli puhelin- ja konetekniikka ovat edelleen suosituimpien linjojen joukossa.

Puhelinpuolen pohjalta on kehittynyt tietotekniikkalinja ja konetekniikka on nykyään kone- ja tuotantotekniikka.

Liikennealan koulutusta ei anneta toistaiseksi missään muualla kuin Riihimäen yksikössä, jonne on otettu vuosittain sisään 40 opiskelijaa.

Lisäksi Hamkin Riihimäen yksikkö vetää opiskelijoita erityisesti mediatekniikan ja tuotekehityksen pariin.

– Ikävä kyllä opiskelijajoukkomme on kovin miespainotteista, vaikka naisinsinööreistä on kova kysyntä työmarkkinoilla, Tapio Kostamo toteaa. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020