Uutiset

Hamkin Visamäen B-rakennuksessa tutkitaan sisäilmaongelmaa

Hämeen ammattikorkeakoulun biotarvikealan, rakennustekniikan ja ympäristöteknologian koulutusohjelmien tiloissa tutkitaan pitkittynyttä sisäilmaongelmaa.

– Siellä on lievästi kohonneita sieni-itiöpitoisuuksia. Rakennuksessa on oireiltu jonkin verran, sanoo Hamkin kiinteistöpäällikkö Tuomas Salonen.

Kun koulu otti vanhan sairaalarakennuksen käyttöön kymmenisen vuotta sitten, vaihdettiin rakennuksen kaikki käyttövesiputket. Nyt putkiin on ilmaantunut pistesyöpymiä joita on korjattu pala kerrallaan. Katosta tippuu aika ajoin vettä ja valumajälkiä on pintamateriaaleissa.

Opetustoimintaa vuotavat putket eivät ole merkittävästi haitanneet. Ongelman takia B-rakennuksessa on suljettu yksi alakerran luokka ja yksi työhuone.

– Varmuuden vuoksi, sanoo Salonen.

Jo otettujen sisäilmanäytteiden lisäksi selvitetään kuntotutkimuksin vaurioiden sijainti, laajuus ja syy, jotta korjaustarpeen laajuus saadaan selvitettyä.

Salonen arvioi, että remontin kustannusarviota, joka noussee kymmeniin tuhansiin euroihin, päästään laskemaan noin kuukauden kuluttua. Korjaustyöt tehdään ensi kesänä. (HäSa)