fbpx
Uutiset

Hamkissa tarvitaan työrauhaa

Vastaus nimimerkille Näytelmään kyllästynyt työntekijä: Kirjoittaja oli lokaämpärin kanssa liikkeellä. Tämä on jo lähes huvittavaa.

Olen Hämeen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtajana tottunut julkisuuteen neljän vuoden välein ja aina ennen eduskuntavaaleja. Harmittaa, etteivät hyvän ammattikorkeakoulumme asiat saa julkisuutta näin paljon muulloin kuin vain vaalivuosina.

On selvä, että Hämeen ammattikorkeakoulun hallitus käsittelee yhtymän taloudellista tilannetta. Se on meidän tehtävämme. Yhtymähallitus on todennut keskusteluissaan, että korjaavia toimenpiteitä tulee tehdä, jos koulutusohjelmilla on ongelmia taloudenhoidossa.

Meillä ei ole yhtään kirjoittajan väittämää katastrofaalista koulutusohjelmaa. Emme ole myöskään puhuneet irtisanomisista yhtymähallituksessa.

Yhtymähallitus ei ole keskustellut eikä päättänyt yt-neuvottelujen aloittamisesta. Yt-neuvottelujen aloittaminen tuli täysin yllätyksenä hallitukselle. Se oli taitamatonta operatiivista johtamista. Näin ei voi toimia, jos vastuun yt- neuvotteluista kantavat hallituksen pöydän ääressä istuvat. Vastuunkantoahan nimimerkin suojissa kirjoittava perää. Yhtymähallitus on osannut sen aina.

Yhtymähallitus kävi maanantaina pelisääntökeskustelun, jossa saimme operatiiviselta johdolta asiassa selvityksen: Yhtään koulutusohjelmaa ei lakkauteta. Operatiivinen johto käy läpi mahdollisuudet sivutoimisuuksien vähentämiseksi ja koulutusohjelmien tulopuolen kasvattamiseksi. Ja seuraavissa neuvotteluissa opetusministeriön kanssa yritetään nostaa aloituspaikkamäärää 1 015:sta 1 040:een.

Hämeen Ammattikorkeakoulun tärkein tehtävä on antaa parasta mahdollista ammattikorkeakouluopetusta nykyisille ja tuleville opiskelijoille. Sen opetuksen antaa hyvä ja tyytyväinen henkilökunta. Nämä kaksi asiaa ovat yhtymähallitukselle tärkeimmät. Siksi toivoisin, että työrauha säilyisi opinahjossamme vaaleista huolimatta seuraavat kaksi kuukautta.

Minna Lintonen,

Hamkin yhtymähallituksen puheenjohtaja

kansanedustaja (sd.)

Forssa

Menot