Uutiset

Hammashoitolan remontti toteutunee loka-marraskuussa

Turengin hammashoitola- ja neuvolasiiven lattiaremontti toteutuu näillä näkymin loka-marraskuussa. Kunnostettavaa pinta-alaa on 850 neliötä, ja remontti tulee maksamaan arviolta 95 000 euroa.

Remontti tarvitaan, koska kesällä todettiin, että lattiasta haihtuu sisäilmaan 2-etyyliheksanolia. Tuo alkoholi saattaa aiheuttaa ihmisille samankaltaisia oireita kuin sisäilman mikrobipitoisuus.

Osa hammashoitolan työntekijöistä on kärsinyt sisäilmaongelmiin viittaavista oireista. Moni on ollut pitkään sairauslomallakin.


Lattian pinta poistetaan

2-etyyliheksanolia on todettu siiven lattiapäällysteissä. Siksi nykyinen lattian pintamateriaali poistetaan ja alla olevan betonilaatan pintakerros jyrsitään kokonaan pois.

Sen jälkeen pinta käsitellään kaasua läpäisemättömällä sivelyllä ja tasoitetaan. Sively kapseloi mahdolliset jäljelle jääneet vähäisetkin ainepitoisuudet siten, ettei alkoholin haihtuminen sisäilmaan ole enää mahdollista. Tämän jälkeen lattia päällystetään uudelleen.

95 000 euron määräraha pitäisi nyt lisätä kunnan tämänvuotiseen budjettiin. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa tiistaina. Seuraavaksi se menee kunnanhallituksen käsiteltäväksi, ja lopullisesti budjettimuutoksesta päättää valtuusto. (HäSa)