Uutiset

Hämmästyttävä hölmöläisten maa

Uusi autoverolappu hämmästyttää. Meillä on pieniruokainen dieselauto, jolla ajetaan todella vähän. Silti autovero on yhteensä 500 euroa vuodessa. Tässä ei ole mitään järkeä. Siksi perheillä on dieseleitä, koska ne kuluttavat vähän ja säästävät ympäristöä. Se on näköjään sama, onko veroministerinä demari tai porvari, he kaikki rakastavat älyttömiä veroja.

Tammikuun sähkölasku hämmästyttää myös, se on yli 400 euroa. Vattenfall kiskoo siirtomaksuja 200 euroa kuukaudessa, mistä hyvästä ?

Ulkomailla saa vuokrattua talon samalla 400 eurolla kuukaudeksi, samalla mitä täällä maksaa pelkkä sähkö. Ei ole ihme, että monet puhuvat vakavasti pois muutosta. Olisi hulluuttaa olla antamatta lupaa kolmelle uudelle ydinvoimalalle. Nykyistäkään sähkön hintaa ei tämä maa kestä mitenkään.

Satamalakko hämmästyttää niin ikään. Firmat joutuvat miettimään, onko pakko siirtää tuotanto ulkomaille.

Kun kaikki tuotanto on siirretty ulkomaille, sitten ahtaajilla ei ole töitä, eikä AKT:ssa jäseniä. Kuka maksaa sitten lakkokenraali Rädyn palkan?

Isäni oli aikoinaan ahtaaja ja hän oli todella iloinen, jos ja kun vienti veti. Se tiesi hänelle töitä ja lapsille leipää pöytään. Rädyn täytyy olla oikeasti todella hölmö.

Finnprokin ihmetyttää. Sen pitäisi edistää Suomen vientiä. Kysyin heiltä pientä apua ja minulle kertottiin, että heidän taksansa on 900 euroa päivässä. Kyseiseen asiaan kuluu noin kaksi päivää. Lensin itse hoitamaan homman, johon kului aikaa pari tuntia ja lento maksoi edestaisin yhteensä 600 euroa. Tosin aikaa kului turhaan lentämiseen. Ei ole ihme, että Suomesta ei tule enää uusia innovaatioita maailmalle.

Uskokaa taikka älkää, Suomi on liukumassa kohti kastatrofia. Tästä on tullut hämmästyttävä täysin hölmöläisten maa. Täältä muuttavat pikkuhiljaa pois kaikki, jotka pystyvät ja kykenevät. Ketkä sitten kustantavat jäljellejääneiden elämisen?

Yrittäjä

Janakkala

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic