Uutiset

Hammond-tykitystä ja iloista irkkumenoa

Juhlien täyttämän viikonlopun polkaisevat Albertin kellarissa käyntiin instrumentaalimusiikin suurvisiirit Nieminen ja Litmanen, jotka ovat kiertäneet maita sekä mantuja kymmenisen vuotta ja levyttäneet kolme albumia. Hammond-urkurin ja rumpalin perinnetietoisen kaksikon ideana on alusta alkaen ollut tehdä täysin omaa musiikkia kunnioittaen vain omia musiikkimieltymyksiään, joista löytyy tunnelmia bluesista rockiin, reggaesta afroon, soulista funkiin, iskelmästä poppiin, rockabillystä punkiin ja jazzista bossanovaan.
 
Hervotonta ja huumorin höystämää menoa kuvastavat myös kappaleiden nimet, kuten Läksin minä kesäyönä diskoon, Kallio Rocksteady, Leo Jokela rides again, Tango Fleminginkadulla ja Alamo Twist.
 
Tanssijalkaa liikauttava yhtye on tehnyt satoja keikkoja lähinnä Suomessa mutta myös Ruotsissa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa jaYhdysvalloissa. Nieminen & Litmanen on myös TV:stä tuttu. Duo toimi Ruben Stiller& Joonas Hytönen Shown Housebandinä kaksi tuotantokautta vuosina 2006-2007. Huolimatta vähäisestä miehityksestä bändin soundi ei kuulosta mitenkään vajavaiselta. Hammondin iso soundi (jalkiot ja 2 sormiota) rumpujen kanssa tarjoaa vähintään yhtä väkevää mättöä kuin isompikin bändi.
 
Reippaita ralleja
Lauantaina kellarissa vietetään sitten pikkujouluja perinteiseen tyyliin ja suositun Ants in the Pants -duon tahdittamana. Ympäri Suomea, Hollantia, Saksaa ja Irlantia reissanneet Ilona Ala-Leppilampi ja Lasse Suurkari tarjoilevat tuttuun tapaansa reippaita ralleja, tunnelmallisia balladeja ja vähän rokkaavampiakin paloja. Oikean pikkujoulutunnelman takaavat myös duon esityksiin aina kuuluva stand up -komiikka, tutut klassikkohitit ja uskollisten fanien tuoma perhejuhlan tuntu.
 
Nieminen & Litmanen pe 6.12. ja Ants in the Pants la 7.12. klo 21.30 Albertin kellarissa.

Asiasanat