Uutiset

HämSu:lle kuusi luokkavoittoa kotiturnauksesta

Hämeenlinnan Sulkapalloilijoiden kansallinen turnaus Elenia-areenassa oli menestys. HämSu:n pelaajat ylsivät kaikkiaan kuuteen luokkavoittoon ja yli 200 pelaajan turnaus sujui järjestelyjen osalta mainiosti.

Kilpailujen kovatempoisinta sulkapalloa nähtiin miesten valioluokan kaksinpelissä, jossa finaaliin asti ylsivät kaarinalaisen Sulkapalloseura Clearin seurakaverit Valtteri Nieminen ja Jesse Lehtimäki. Finaali oli alusta lähtien Niemisen hallinnassa, ja hän nappasikin selkeän 2–0-voiton (21–11, 21–8). Aiemmin tällä kaudella myös Viron avoimen juniorimestaruuden voittanut Nieminen oli tyytyväinen viikonvaihteen peliinsä.

– Meillä on yleensä treeneissä ollut todella tiukkaa, mutta nyt tuli vähän turhankin helppo voitto. Harmittaa hänen puolestaan. Viikonloppu on ollut todella mukava. Täällä on hyvät puitteet ja kilpailut olivat todella hyvin järjestetyt, 18-vuotias Nieminen kiitteli.

Niemisen kausi jatkuu kahden viikon päästä Vantaalla pelattavissa aikuisten SM-kilpailuissa. Sinne nuorukainen lähtee selkein tavoittein.

– Kahdeksan parhaan joukkoon on tavoite, hän linjasi.

Salosille kolme luokkavoittoa

Vielä viime kaudella naisten kaksinpelin A-luokassa pelannut HämSu:n Krista Salonen otti kotiturnauksesta kaksi luokkavoittoa. Hän oli paras naisten kaksinpelin B-luokassa sekä naisten nelinpelin C-luokassa yhdessä Susanna Hakalan kanssa.

Salosen kausi on tähän asti ollut alavireinen, mutta nyt tuli toivottua menestystä.

– Voitin B-luokan kaksarin, mutta A-luokassa hävisin heti ensimmäisellä kierroksella. B-luokan finaali oli tosi tiukka kolmen erän peli todella taitavaa nuorta tyttöä vastaan. Sain sellaisen hienoisen henkisen yliotteen, kun pääsin johtoon. Vastustaja hieman murtui siinä kohtaa. On tästä iästä näköjään jotain hyötyäkin, Salonen iloitsi.

Salosen perheen kolmannen luokkavoiton toi Ilkka Salonen, joka voitti miesten 50-vuotiaiden luokan. Muut hämeenlinnalaisvoittajat olivat Antti Koljonen (Miehet A), Lassi Raittinen (Miehet 40) ja Jari Pispa (Miehet C).

HämSu:n puheenjohtajalla Jukka Koljosella oli hymy herkässä turnauksen päätyttyä.

– Olen erittäin tyytyväinen. Välillä olemme jääneet vain yhteen voittoon, ja vaikka nyt oli näin paljon osanottajia, niin hyvin meni.

Ensi vuoden kisojen kohtalosta Koljonen ei osannut vielä sanoa.

– Olemme keränneet kilpailijoilta palautelomakkeita, joista näemme, mitä mieltä he ovat olleet. Areenan seinien vaaleus ja valojen kirkkaus ovat olleet haasteena, mutta se on monessa hallissa sama homma. (HäSa)

Asiasanat