Uutiset

HämSu:n kansallisiin valtavasti pelaajia

Hämeenlinnan Sulkapalloilijat järjestää viikonloppuna perinteiset kansalliset kilpailut. Kisapaikkana on ensimmäistä kertaa Elenia-areena. Normaalisti reilun sadan kilpailijan kilpailut paisuvat tällä kertaa yli 220 kilpailijan mammuttikilpailuiksi. Kisat ovat yhdet Suomen suurimmat kansalliset kilpailut ja mukana on ensimmäistä kertaa myös valioluokka.

HämSu:n puheenjohtaja Jukka Koljonen myöntää, että kilpailuja odotellaan jännittynein mielin.

– Näin isoja kisoja emme ole koskaan ennen järjestäneet. Ne pelataan yhdessä hallissa kahdellatoista kentällä. Lisäksi paikka on meille uusi, joten tulee asioita, joita ei ole ennen tarvinnut miettiä. Puitteet ovat kaikin puolin loistavat. Ainoat mietityttävät asiat ovat vaaleat seinät ja kirkkaat valot, jotka saattavat kilpailijoita jatkossa mietityttää. Valoja saamme kuitenkin varmasti himmeämmiksi, Koljonen uskoo.

HämSu:n kansallisiin on ilmoittautunut 18 miesten valioluokan pelaajaa ja 11 miesten nelinpeliparia. Naisten valioluokassa on kuusi pelaajaa ja nelinpeleissä neljä paria. Parhaimmilla valioluokan rankingeilla kilpailuun osallistuvat Valtteri Nieminen (9:s), Arto Lahtinen (11:s), Karoliina Latola (10:s) ja Riina Mäkelä (11:s). Suurin luokka on miesten b-sarja (33 pelaajaa). Hämeenlinnalaisia on mukana eri sarjoissa neljätoista.

Kilpailut alkavat lauantaina kello 9 ja jatkuvat iltayhdeksään asti. Pelit jatkuvat sunnuntaina kello 9 ja kello 12:sta eteenpäin on luvassa eri sarjojen loppuotteluita.

– Kaikkiaan kahtena päivänä pelataan 362 ottelua. Toivottavasti yleisökin löytää lehtereille, sillä nyt on mahdollista nähdä Hämeenlinnassa hyvää sulkapalloa ja turnaukseenhan on ilmainen sisäänpääsy, Koljonen muistuttaa.

Asiasanat