Uutiset

HämVS:n nuorten …joukkue neljäs …EM-karsintakisassa

Hämeenlinnan Voimisteluseuran rytmisen voimistelun nuorten vannejoukkue ylsi neljänneksi viikonvaihteessa Helsingissä käydyissä EM-karsintakisoissa.

Kevään toinen karsintakilpailu oli odotetusti hallitsevan suomenmestarin Orkideoiden juhlaa. Toinen EM-kisoihin edustamaan lähtevä suomalaisjoukkue on toiseksi sijoittunut SVS-Finland.

HämVS:n joukkue Hilma Kovanen, Salla-Maria Pekola, Anni-Nelli Santala, Annika Kaivola ja Sara Syrjälä aloitti edellisviikonvaihteen Iittalan karsintojen tavoin hyvin suorituksensa. Joukkueen ensimmäinen näyttö oli hyvä, ja pisteiden perusteella joukkue olisi ollut ensimmäisen näytön jälkeen kolmannella sijalla. Toisessa näytössä keskittymiskyky kuitenkin herpaantui ja joukkue putosi pisteissä neljänneksi.

Nuorten joukkueiden SM-kisa käydään 11.5. HämVS:lla on hyvät mahdollisuudet uusia viime syksyn pronssinsa. Joukkueen ohjelman koreografia on näyttävä ja erottuu muiden joukkueiden ohjelmista edukseen. Tytöt myös eläytyvät ohjelmaan kauniisti.

HämVS:lla oli edustajia viikonvaihteen kisassa myös asemalla sekä yksilöinä että joukkueena. Nuorimmat valmennusryhmäläiset, Kirput, esittivät joukkueen ensimmäisen luokan vapaaohjelman, jolla joukkue osallistuu ensi viikonlopun Espoon luokkakilpailuihin ensimmäistä kertaa.

Sunnuntain ikäkausikilpailut alkoivat 8–10-vuotiaiden sarjalla, jossa Hämeenlinnaa edustivat 29 voimistelijan kisassa Olesia Stenholm (8.), Riina Juurakko (10.) ja Miina Manderbacka (17.).

11–vuotiaiden sarjaan osallistui yhteensä 22 voimistelijaa ja HämVS:aa edustivat Maria Joutsimo (4.), Pinja Poikonen (20.) ja Matilda Vanamo (22.). Kilpailun taso oli molemmissa sarjoissa kova.

12-vuotiaiden ja 13-vuotiaiden sarjoissa HämVS:n voimistelijat ylsivät mitaleille. Sekä 12-vuotias Amanda Virkkunen että 13-vuotias Salla-Maria Pekola taituroivat pronssille omissa sarjoissaan.

HämVS:n valmennusryhmäläisten kehitys on huomattu myös kilpailevissa seuroissa. Tytöt saivat kilpailuissa kiitosta ja kehuja kauniista ohjelmistaan ja eläytymisistään.

Ensi viikonloppuna rytmiset suuntaavat taas uusiin koitoksiin. Espoon Tapiolassa järjestetään rytmisen voimistelun luokkakilpailu joukkueille ja yksilöiden 2., 4. ja 6. luokille. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic