Uutiset

HämVS:n tytöille luvassa jännittävä marjamatka

Hämeenlinnan Voimisteluseuran nuoret joukkuevoimistelijat lähtevät kesäkuussa marjaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan tavallinen retki metsään, vaan kovasti odotettu esitys voimistelun Sun Lahti -tapahtumassa. HämVS:n Spiraliinat- ja Rosaliinat-ryhmistä Lahden stadionilla kesäkuun 9. päivänä nähtävässä kenttäohjelmassa on mukana 28 alle 12-vuotiasta voimistelijaa.

HämVS:n tytöt ovat mukana Etelän alueen Katse Kerttuun -ohjelmassa, joka huipentuu noin 6 000 voimistelijan yhteisesiintymiseen. Ohjelmakokonaisuuden yhtenä koreografina on HämVS:n valmentaja Anu Vartiainen, joka on suunnitellut 700 voimistelijan Marjamaille JOOEI! -ohjelman. Välineinä voimistelijoilla on marjareissulle sopivasti 700 vihreää ämpäriä.

– Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan tavallinen mustikoiden poimintareissu, vaan lapset päättävätkin kesken kaiken, etteivät he enää marjastakaan, vaan alkavat leikkiä ja tehdä aika hurjiakin temppuja ämpäreiden kanssa, Vartiainen paljastaa.

Katse Kerttuun -ohjelmaan on valmistauduttu eri puolilla Suomea jo reilun vuoden ajan. Viidestä osaohjelmasta muodostuva esitys on melkoinen haaste koreografeille.

– Meidän marjareissumme kestää vain noin kolme minuuttia, mutta sen harjoittelu käynnistyi todenteolla noin vuosi sitten, jolloin pidimme lasten ohjaajille ensimmäisen opetuskurssin. Ohjaajat ovat sen jälkeen työstäneet ohjelmaa pienissä ryhmissä, joista syntyy lopulta suuri kokonaisuus, Vartiainen kuvailee.

Yhteisharjoitukset onnistuivat hyvin

Vartiaisella on luotsattavanaan melkoinen joukko marjastajia. Lähes kaikki mustikkaan lähtevät voimistelijat hän näki ensimmäisen kerran sunnuntaina Vantaan Energia-areenassa pidetyissä yhteisharjoituksissa.

– Harjoitukset sujuivat lopulta ihan hyvin, kun kaikki lapset löysivät omat paikkansa. 5–6 harjoituksen jälkeen ohjelma näytti jo ihan hyvältä.

– Suuria joukkoja liikutellaan 16 hengen blokeissa, jonka sisällä on tarkat peruskuviot. Eli aika pienistä osista syntyy lopulta näyttävä kokonaisuus, Vartiainen kertoo.

Suomen Voimisteluliiton Sun Lahti -tapahtuma järjestetään Lahdessa kesäkuun 6.–9. päivinä. Neljän päivän aikana voimistelun eri lajit esittäytyvät Lahden stadionin lisäksi lavoilla, suurhallissa ja Isku-areenassa.

– Meillä on vielä kolme yhteistä harjoitusta Lahdessa ja kenraaliharjoituskin ennen esitystä. Kyseessä on todella mittava kenttätapahtuma, mutta ainakin aiemmin vastaavat ohjelmat ovat sujuneet hyvin. Nyt pitää vain toivoa, ettemme joudu esiintymään sateessa, Vartiainen nauraa. (HäSa)

Asiasanat