Uutiset

Hän syntynyt on bio suonissaan

Biopolttoainetta voi nyt tankata autoihin. Bensan lisäksi kärryä kuljettaa ylijäämäviinistä tislattu etanoli.

Suomen elintaso on siis viimein kivunnut niin korkealle, että ranskalaista viiniä on varaa kaataa auton bensatankkiin. Tai sitten suomalaisten alkoholinkulutus on jo sillä tasolla, ettei viinaa kerta kaikkiaan enää muualle mahdu.

Varsinkin monen tiettyyn ikään ehtineen miehen elämänpiiri pienenee entisestään, kun auto ja alkoholi – elämän molemmat tukipilarit – mahtuvat näin kätevästi samaan pakettiin. Kun on etanoli tankissa ja mäyräkoira kontissa, miehen ei tarvitse autostaan enää poistua pahaan maailmaan ollenkaan.

No, jos kerran joko auton tai kuljettajan on ihan välttämättä saatava alkoholia kyytipojaksi, olkoon se sitten mieluummin auto.

– Tankki täyteen.
– Puolikuivaa vai kuivaa?
– Kuivaa, kiitos. Se tulee sedanille.
– Chateau Neste Réserve Trés Chére -98 on ollut hyvin pidetty. Keskitäyteläinen, notkea, tasapainoisen tanniininen, aavistuksen luumuinen.

– Kuulostaa hieman huokealta. Minulla on nähkääs allani Datsuhito Ultimate Ecstasy Katharsis XXZ Über Alles Und So Weiter 2.0 Gti Special Edition. Pehmeästi kiihtyvä, täyteläisesti ego-ohjautuva, töpäkästi rehvasteleva, kevyesti erektoiva, ihmissuhteita pehmeästi korvaava, enemmän kuin lievästi maailmankuvaa vääristävä, sporttisesti matalaprofiiliälyinen ylemmän keskiluokan perheauto runsain lisävarustein mukaan lukien kaksi valaistua pullotelinettä.

– Ahaa. Siinä tapauksessa suosittelemme kenties jotakin hieman vahvempaa ja antavampaa. Kukaties Vin Supérieure d´Idiot Motorist Masculin Grand Cru? Paahteisen pöhöttynyt, kankean yksioikoinen, ikiroutaisen notkea, subliminaalisen tyydyttynyt, savannisen alkukantainen, syvältä vinoutuneen äitisuhteen aiheuttamien traumojen torjunnasta kumpuavien sijaistoimintojen synnyttämän emotionaalisen kypsymättömyyden uumenien perukoilla viriävien frustraatioiden kasvattaman alitajuisen kompensointitarpeen tyydyttämiseksi toistettavien mekaanisten rituaalien aiheuttamasta lyhytaikaisesta oraalis-nasaalisesta tyydytyksestä riippumattoman jatkuvan riittämättömyyden tunteen kevyesti peittävän hennon hedelmäinen.

– Ai sitä. Me on kokeiltu sitä, eikä se ollut hyvää tälle autolle. Tässä on sentään automaattinen ilmastointi ja elegantti metallinhohtoinen vaihdekepin nuppi.

– Hohtavan vaihdekepin nupin kanssa suosittelemme varsinkin näin vapun alla pirskahtelevaa ranskalaista kuohubiopolttoainetta Viagre d´Imbécile Sans Aucun Charme Brut. Rypäleet tulevat maineikkaalta Serve Chilledin seudulta.

– Jaaha. Minkä tyyppinen biopolttoaine on kyseessä?
– Tämä on suosittu Best Before-tyyppinen aine.
– Hyvä. Sitä parikyt litraa.

Päivän lehti

30.3.2020