Uutiset

Hanat auki molempiin päihin

Lähes koko kauden tehottomuudesta kärsinyt HPK on kahdessa viimeisessä ottelussaan saanut maalihanojaan auki, mutta samalla on oma pää alkanut vuotaa aiempaa pahemmin.

Perjantaina HPK iski jääkiekkoliigan vierasottelussaan Jyväskylässä neljä maalia. Sen pitäisi riittää voittoon sekä kotona että vieraissa, mutta tällä kertaa JYP iski kiekon vielä kerran tehokkaammin ohi Frans Tuohimaan ja aiheutti hämeenlinnalaisille viidennen tappion kuudessa edellisessä ottelussaan.

Maalivahdeille ottelu oli ikävä. Kumpikaan ei joutunut urakoimaan kovassa laukaussateessa, mutta maaleja sekä HPK että JYP päästivät toisensa tekemään ja ohjailemaan maalivahtiensa nokan alta. Sen myönsi myös HPK:lle kaksi maalia syöttänyt Jesse Saarinen.

– Meillä oli aivan riittävästi paikkoja useampaankin maalin, mutta tuli meille huolimattomuusvirheitäkin. Se on ihan selvä juttu, Saarinen sanoi.

Paikka viimeisellä sekunnilla

HPK sai vielä aivan ottelun lopussa paikan, kun se pelasi kuudella neljää vastaan. Jere Sallinen syötti kiekon maalin eteen Saariselle, joka ei kuitenkaan onnistunut Tuomas Tarkin ohittamisessa.

– Minun olisi pitänyt jäädä alunperin ihan takatolpalle odottamaan koko tilannetta. En ollut ihan varma, näkeekö Sallinen minua siinä lainkaan. Luulin, että hän pelaa viivaan ja tulin siksi liian lähelle. Jouduin ottamaan sitten Sallyn syötön jälkeen kiekon rystypuolelta. Tiesin, että aikaa on vähän, mutta tällä kerta ei onnistanut, Saarinen kertasi ottelun lopun maalitilannettaan.

HPK:n tilanne pudotuspelikamppailusta vaikeutui entisestään, kun Lahden Pelicans haki perjantaina kolme pistettä sarjajumbo KalPalta. Pelicans nousi sarjassa kahdeksanneksi, ja perjantain jälkeen HPK:ta lähinnä on Helsingin IFK. HIFK:lla on Kerhoon etumatkaa yhdeksän pistettä ja se on pelannut yhden pelin enemmän. Hämeenlinnalaisille on pisteitä jaossa vielä 33.

– Emme ole edes kovin tietoisia, paljon eroa on. On ollut jo pidemmän aikaa ihan selvä juttu, että näitä pelejä pitää voittaa. Pelejä on riittämiin jäljellä, mutta nopeasti pitää alkaa voittaa, Saarinen sanoi.

Jotkut osaavat käsitellä tilanteen

Kerho sai ottelussa hyvän alun, kun se pääsi Ville Järveläisen ylivoimamaalilla johtoon. Sen jälkeen JYP teki kaksi seuraavaa maalia. HPK tuli Ossi-Petteri Grönholmin maalilla vielä tasoihin, mutta Max Wärn kuittasi nopeasti. Wärnin maalia edelsi Aleksi Laakson paha harhasyöttö suoraan Ossi Louhivaaran lapaan. Syöttöhassi ei ollut ottelun ainoa, vaan sekä HPK että JYP tarjosivat tekopaikkoja toisilleen. Järveläisen ja Grönholmin lisäksi vieraista onnistuivat maalinteossa Juha Koivisto ja Joonas Vihko.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ei halunnut laittaa harhasyöttöjen määrää valmistautumisen piikkiin.

– Hermostuneisuus näkyy varmaan osittain myös siinä. Olemme pelanneet playoffeja jo koko tammi- ja helmikuun. Osa osaa asian käsitellä, osa ei. Näin se vain menee, Arvonen sanoi.

Kerho teki pitkästä aikaa kaksi ylivoimamaaliakin.

– Harvemmin kuitenkaan voittaa kotona tai vieraissa, jos päästää viisi maalia, Arvonen mietti.

HPK jatkaa pelejään lauantaina, kun se Ritariareenaan vieraakseen Rauman Lukon. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020