fbpx
Uutiset

Hankala alku, lopussa kiitos seisoi

HPK:n ensimmäinen erä tämän kauden lentopallon naisten Mestaruusliigassa oli huono. Jo lauantaina sarjan korkannut Pihtiputaan LiigaPloki vei ensimmäisen erän 25–21 ja lähes 1 000 katsojaa Elenia-areenan lehtereillä ihmetteli kotijoukkueen vaisuutta.

Toiseen erään tulikin sitten jo toisenlainen HPK. Kerho otti tahtipuikon tukevasti itselleen ja oli kolmessa voittoerässään jopa tyrmäävän ylivoimainen: 25–9, 25–16, 25–14.

– Meillä oli ensimmäisessä erässä diesel-vaihde päällä. Ensimmäisen erän jälkeen teimme pieniä taktisia muutoksia. Avauspeliin olen tyytyväinen, tuumi HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

Plokin päävalmentaja Olli Nenonen tiivisti pelin myös osuvasti.

– HPK:lle peli oli ensimmäinen ja se näkyi ensimmäisessä erässä. Kotijoukkueella oli varmasti jännitystä ja me käytimme tilaisuuden hyväksemme. Osat kääntyivät toisessa erässä totaalisesti, hupskeikkaa vaan. Toisesta erästä lähtien kentällä oli vain yksi hyvä syöttöjoukkue. Noin kovaa torjuntaa vastaan ei kenelläkään ole mahdollisuuksia, jos oma vastaanotto notkuu, Hämeenlinnassakin aikoinaan valmentanut Nenonen sanoi.

Kerho lähti otteluun kuusikolla, jossa Katja Kylmäaho passasi, Anna Boricheva ja Ilaria Maruotti olivat yleispelaajia, Piia Korhonen hakkurina ja Michaela Madsen ja Roosa Nieminen keskipelaajina. Karoliina Friberg tuli Niemisen tilalle ensimmäisen erän loppupuolella ja sillä mentiin sitten onnelliseen loppuun saakka. Liberon rooli oli Saana Koljosella, joka oli avauksessa oikein hyvä.

HPK:n paras oli kuitenkin Korhonen, joka pamautti 24 (+22) pistettä 61 prosentin hyökkäysteholla. Kaikki muutkin onnistuivat avauserän jälkeen. Michaela Madsen sai kotiyleisön hyrräämään tyytyväisyydestä räväköillä iskuillaan ja kolmella torjunnallaan. Kerhon ässähai oli Italian apu Maruotti. Pahoja syöttäneen Maruottin ensimmäinen erä oli alokasmainen. Kolmessa seuraavassa hän kuitenkin näytti olevansa vahvistus sanan varsinaisessa merkityksessä.

– Ensimmäisessä erässä tökki oikeastaan joka osa-alueella. Muuten alku oli yllättävänkin hyvä. Olen tyytyväinen peliin, parhaat palkinnot ansaitusti saanut Korhonen selvitti.

HPK:lla on laaja materiaali ja joukkue vaikuttaa hyvähenkiseltä. Penkin edessä tämän kauden päävalmentajakin näyttää ainakin toistaiseksi rauhallisemmalta kuin edeltäjänsä.

– Meillä on hyvä porukka. Valmentajakin on tarpeeksi tiukka. Häneltä saamme rakentavaa palautetta, Korhonen kehui.

Saana Koljoselle ottelu oli erityislaatuinen, koska vastustajan riveissä pelasivat hänen siskonsa Eveliina (passari) ja Sini (libero). Aikaisemminkin sisarukset ovat olleet samassa pelissä: Saana ja EDveliina pelasivat silloin OrPon paidassa ja Sini Plokissa.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minä olin yksin kahta siskoani vastaan. Vähän erilaiselta peli kieltämättä tuntuu. On vaan keskityttävä joka palloon, Kerhon Koljonen tuumi.

Hän antoi siskoilleen hyvän arvosanan sunnuntaisesta.

– Sini pelasi hyvän ottelun liberona, eikä Evenkään pelissä ollut valittamista.

LiigaPloki on ulkomaalaisvetoinen joukkue. Hämeenlinnassa sen neljästä ulkomaan avusta nousi parhaiten esiin keskipelaaja Serena Warner. HäSa

Asiasanat

Menot