Uutiset

Hanna Honkonen näytti pelille suunnan

HPK on hyvässä vauhdissa jääkiekon naisten SM-sarjassa. Se otti lauantaina jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Ilves jäi jalkoihin 5–1 (2–0, 1–1, 2–0) -lukemin.

Ilveksen tilanne on päinvastainen Kerhoon verrattuna. Tamperelaiset aloittivat sarjan terävästi. Neljää voittoa on kuitenkin seurannut viisi peräkkäistä tappiota.

Hanna Honkonen teki HPK:lle tärkeän ottelun avausmaalin, jota ennen Ilves vyörytti vaarallisia hyökkäyksiään Kerhon maalille.

Honkonen karvasi kiekon Ilveksen puolustajalta maalin edessä ja riistosta kiekko lipui maaliin saakka.

– Oulussa tuli tällä kaudella samanlainen maali. Meiltä tämä oli hyvä peli ja Ilveksen tuska kasvoi, selvitti Honkonen, joka pelaa tilanteet aina esimerkillisesti loppuun saakka niin kuin nytkin.

– Karvaaminen on vahvuuteni. Tämän kauden kahden ensimmäisen pelin aikana olin kipeä. Sen jälkeen ensimmäinen pelini oli vielä hakemista, mutta sen jälkeen on mennyt paremmin, hän jatkoi.

Honkonen hyökkäsi lauantaina samassa ketjussa Elina Heikkisen ja Kristina Brownin kanssa. Myös Brown pääsi maalin makuun. Hän teki kotijoukkueen kolmannen vahvan nousunsa päätteeksi ja pysäytti samalla Ilveksen orastavan kirin.

– Kristinan kanssa on hyvä pelata. Hän pelaa tilanteet loppuun saakka, Honkonen kehui ketjukaveriaan.

HPK oli lauantaina tasainen koostumus. Kaikki kolme kentällistä onnistuivat maalinteossa. Honkosen ja Brownin lisäksi maalisaldoaan lihottivat Maija Otamo, Anniina Kaitala ja Susanna Tapani (1+1). Taitavan Tapanin kanssa samassa ketjussa hyökännyt Emmi Leinonen alusti kaksi maalia.

Hassinen-Sullanmaa erinomainen

Loppunumerot eivät kerro koko kuvaa ottelusta. Ilvekselläkin oli paikkansa, mutta HPK:n maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa oli erinomainen. Hän torjui puolen tusinaa vastustajan avopaikkaa.

– Ensimmäiset seitsemän minuuttia olimme purjeessa. Sitten kaksi hyökkäystä ja kaksi maalia. Tuurilla ja Maijan torjunnoilla selvitimme alun, tuumi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Voittoon Julkunen oli tietysti tyytyväinen.

– Hyvä voitto ja viisi tehtyä maalia. Älyttömiä virheitä tehtiin yhä. Peli ei ole kunnossa, mutta mitään hätääkään ei ollut. Ilveksen pelistä näkyi sen tappioputki, valmentaja arvioi.

HPK jatkaa SM-sarjaa heti sunnuntaina kello 14 kotiottelulla sarjan jumboa Kuortanetta vastaan. Hanna Honkonen vakuutti, ettei Kerholle ole varaa aliarvioida Kuortaneen nuorta joukkuetta.

– Ei katsella sarjataulukkoa. Pyritään jatkamaan voittoputkea, Honkonen painotti. (HäSa)

Asiasanat