Uutiset

Hanna Meltoranta punnersi Suomen vahvimmaksi

Kahdeksan viikon lajitreeneillä Suomen vahvimmaksi. Hämeenlinnalainen Hanna Meltoranta myhäili tyytyväisenä sunnuntaina Perniössä käytyjen Suomen vahvin nainen -kisojen päätyttyä. Heavy Events Teamia edustava Meltoranta kukisti kuuden lajin tiukassa kisassa toiseksi yltäneen oululaisen Niina Jumppasen vain kahdella pisteellä.

Meltoranta voitti SM-kisoissa voimaportaat ja kottikärryjen työnnön. Tasaisuus oli tällä kertaa valttia, sillä mestari rutisti toiseksi säkinkannossa, tukinnostossa, talonvedossa ja pyöreiden kivien nostossa.

Meltorannan voitto oli yllätys, vaikka hän ylsikin hopealle kuukausi sitten Aulangolla järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

– Onneksi uskaltauduin SM-kisaan mukaan, vaikka olen päässyt treenaamaan vahvin kisojen -lajeja todella vähän. Voimaa kyllä piisaa, mutta lajitekniikka on vielä aika lailla hakusessa, Meltoranta myöntää.

Jumppasen lyöminen SM-lavalla oli mannaa Meltorannalle.

– Suomen vahvin -kisa oli Niinan kauden päätavoitteena, ja hän on ollut kovassa kunnossa, Meltoranta muistutti.

Kutsu kävi MM-kisoihin

Meltoranta on viihtynyt punttien parissa jo pitkään. Hän on harrastanut aiemmin muun muassa voimabodausta. Räjähtävyyttä ja kimmoisuutta hän hankki nuorempana lentopalloilijana.

– Välillä keskityin lasten tekoon, mutta nyt olen taas innostunut voimailusta. Nyt tosin pitää hieman miettiä jatkoa, sillä kovia kisoja olisi luvassa talvellakin. Sain nimittäin kutsun maailman vahvin -kisaan, joka käydään marraskuussa Kotkassa, kertoi Meltoranta.

Myös hämeenlinnalaiset miehet kunnostautuivat Perniön SM-kisoissa. Alle 105 kilon sarjassa Jukka Järvinen oli neljäs ja Jyrki Rantanen kuudes. (HäSa)

Asiasanat