Uutiset

Hanna Pakarinen jännittää juhannuksen festarikeikkaa

Lappeenrantalaisen Hanna Pakarisen ensimmäinen albumi When I Become Me on hiljattain pelmahtanut kauppoihin.

Idols-kilpailun voittajan levyn myyntiodotukset ovat sangen korkealla. Hannan tavoin Idols-kilpailusta maineeseen ponnahtaneeseen Antti Tuiskun albumi on viettänyt pari ensimmäistä listaviikkoaan ykköspaikalla. Voisiko koko kisan voittaja muka jäädä huonommaksi?

Toisaalta on ehditty jo ounastella, että Idolsin myötä saavutettu tunnettavuus alkaa jo tässä vaiheessa kääntyä artistia vastaan.

– Kai minut tullaan jollakin tavalla aina mieltämään Idols-tähdeksi. Mutta tietysti haluan, että minuun suhtaudutaan omana itsenäni. Tämä on minun musiikkiani ja minun levyni, eikä pelkästään Idols-voittajan levy, Pakarinen hahmottelee.

Englanniksi alusta loppuun

When I Become Me on artistin mielestä täysipainoinen kokonaisuus.

– Hyvin paljon sain itse päättää siitä, mitä levylle tulee. Joku voi luulla, että Idols-voittaja on tuote, jolla ei levynsä sisällön suhteen ole mitään sanavaltaa. Se ei pidä paikkaansa, Pakarinen sanoo.

– Pitkin kevättä kävin biisitarjokkaita läpi, ja mielestäni saimme kokoon toimivan kokonaisuuden. Lisäksi Asikaisen Risto teki pari kappaletta mittatilaustyönä.

Suomessa on tunnetusti vaikea juhlia englanninkielisellä materiaalilla. Pakarisen levy kuitenkin on englantia alusta loppuun.

– Onhan sitä kyselty, että miksi en laula levyllä suomeksi. Itselleni oli kuitenkin itsestään selvää, että laulan englanniksi, ja niin myös sain tehdä. Nyt minulta on hävinnyt se pieninkin pelko siitä, että miten minut otetaan vastaan.

Himoksen-keikka jännittää

Levyn ostaa vain sellainen ihminen, joka levyn haluaa. Keikat ovat luku sinänsä. Festivaaleilla Hanna Pakarinen muiden artistien tavoin kohtaa sellaistakin yleisöä, joka ei välttämättä välittäisi häntä kuunnella.

– Kyllä minua esimerkiksi Himos-festivaalin keikka jännittää, mutta minulla on hyvä bändi, hyvät biisit ja laulaminen tuntuu kivalta, joten eiköhän siitäkin keikasta selvitä.

Hanna Pakarinen sanoo Idols-vuoden kuluneen uskomattoman nopeasti. Ja vuoden aikana Pakariselle on myös tapahtunut uskomattoman paljon.

Tänä kesänä Idols-voittaja nähdään esiintymässä kotikaupunkinsa Lappeenranta-festivaaleilla. Vielä viime kesänä hän oli samoissa juhlissa lähinnä ihmettelemässä tunnelmia.

– Maija Vilkkumaa oli lavalla, ja minä ihmettelin, onpa siistiä meininkiä. Sillä hetkellä ei edes käynyt mielessä, että vuoden kuluttua samalla lavalla laulan minä.

Mainos