Uutiset

Hanna Rantala nosti EM-kultaa

Hämeenlinnalainen Hanna Rantala saavutti EM-kultaa klassisen voimanoston maanosan mestaruuskilpailuissa, jotka päättyivät lauantaina Viron Tartossa.

Rantala nosti 47 kg:n sarjassa yhteistuloksekseen 342 kiloa, mikä on uusi suomenennätys.

Laitilan Voimailijoita edustava Rantala aloitti sarjansa jalkakyykyn 110 kilolla. Se toi hänelle lajipronssin. Penkkipunnerruksessa ja maastavedossa Rantala ansaitsi lajikultaa. Hänen penkkipunnerruksen tuloksensa 92 kiloa on uusi maailmanennätys. Maastavedossa Rantalan tulos oli 140 kiloa.

Venäjän Marina Lopatnikova oli 47-kiloisissa toinen. Hän hävisi Rantalalle yhteistuloksessa 17 kiloa. Ranskan Stefanie Legard nosti kolmanneksi tuloksella 317,5 kiloa. Legard otti jalkakyykyn lajikullan tuloksella 117,5 kiloa. Lopatnikovan tulos oli sama, mutta hän jäi ranskalaista painavampana pronssille.

Rantala ei ollut täysin tyytyväinen esityksensä, vaikka tuliaisina oli kolme kultamitalia.

– Ruokahalu kasvaa syödessä ja urheilija on aina itselleen kriittinen. Olin ennen kisaa pitkään dieetillä ja jouduin vielä vähän kuivattelemaankin kroppaa. Se vei kieltämättä voimia ja näkyi etenkin kyykyssä. Harjoitukset menivät niin hyvin, että odotin itseltäni parempia tuloksia, hän kertoi.

Maastavedossa Rantala lähti jahtaamaan sarjan maailmanennätystä, mutta se jäi seuraavaan kertaan.

– Siitä sisuuntuneena päätin lähteä toukokuun lopulla Etelä-Afrikassa pidettäviin MM-kisoihin. Dieettiä on tästä vaan jatkettava, hämeenlinnalaisnostaja jutteli.

Rantala valmentaa itseään. Tartossa hänen huoltajinaan olivat Ari Oksanen Laitilan Voimailijoista ja takavuosien voimamiesten mestari Jouko Ahola.

Antti Savolainen huuhtoi myös kultaa Tartossa. Hän voitti miesten 66 kg:n sarjan tuloksella 620 kiloa. Janakkalalaisen TNT:n nostajan yhteistulos tuli jalkakyykyn 200 kilosta, penkkipunnerruksen 152,5 kilosta ja maastavedossa hän sai tuloksen 267,5 kiloa.

Savolainen yritti maastavedossa vielä ME-tulosta 278,5 kiloa, mutta se veto ei nyt onnistunut. HäSa

Asiasanat