fbpx
Uutiset

Hannu Ali-Huokuna kummiksi Tarmon urheilukouluille

Suomen pikajuoksueliittiin kuuluva Hannu Ali-Huokuna on lupautunut kasvattajaseuransa Hämeenlinnan Tarmon tämän kesän yleisurheilukoulujen kummiksi.

– Lähdin mielelläni mukaan. Urheilijan arki on melko vapaata, lähinnä kilpailukalenteri asettaa rajoituksia. Aina kun olen täällä Hämeenlinnassa, olen urheilukoulujen käytössä, toteaa Ali-Huokuna tehtävästään.

Hänen oma yleisurheilutaustansa on Kaurialan stadionilla ja Tarmon urheilukoulussa, tosin juniorivuosina päälajina oli jalkapallo.

– Aloitin pikajuoksun tosissani vasta 17-vuotiaana, sitä ennen panostin täysillä futikseen ja juokseminen oli vain sivulaji. Olin kuitenkin koko ajan testaillut nopeuttani ja juossut muun muassa koulujen välisissä kilpailuissa. Sitten huomasin pärjääväni paremmin pikajuoksussa.

Tarmon urheilukouluissa on tapahtunut paljon viime vuosina. Ohjaajia on tänä kesänä parisenkymmentä. He ovat Tarmon omia nuoria urheilijoita. Ryhmiin on ilmoittanut pari sataa alle 13-vuotiasta lasta.

– Hieno juttu, että Hannu lähti mukaan kummiksi. Tarmosta lähtenyt tähtiurheilija on loistava esimerkki junioreillemme, kommentoi tyytyväisenä Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä.

Tarmolla on tänä kesänä Kaurialan kentällä neljä ryhmää sekä lisäksi kilparyhmä ja erityisryhmille oma ryhmänsä. Seura aloittaa myös kuntaurheilukoulut, joilla toimintaa levitetään koko uuden Hämeenlinnan alueelle. Ryhmät syntyvät ainakin Hauhon kirkonkylälle ja Eteläisiin sekä Renkoon. Lammin ja Tuuloksen ryhmiin on ollut ilmoittautumisia vielä turhan vähän.

-Ilmoittautumisaikaa on jäljellä ja kaikkiin ryhmiin mahtuu. Toivottavasti saamme kaikki ryhmät alkamaan, tarjontaa on nyt laajasti koko kunnan alueella, toteaa Vepsä kesän näkymistä.

– Tavoitteena on, että Hannu on mukana joka ryhmän kanssa ainakin pari kertaa. Huippu-urheilija tuo esimerkkiä nuorille ja sopivasti pientä spesiaalia. Hän tietää pikajuoksusta paljon ja osaa jakaa omasta kokemuksestaan vinkkejä nuorille, jotka toivottavasti itse ovat 10-15 vuoden päästä samassa tilanteessa huippu-urheilijana.

Maajoukkueen viestialoittaja

Hannu Ali-Huokuna, 23, edustaa nykyisin Viipurin Urheilijoita. Hän oli viime vuonna Suomen EM-joukkueessa, joka oli finaalin seitsemäs ja juoksi uuden Suomen ennätyksen 39,29. Oma 100 metrin ennätys on 10,56 ja 200 metriä on taittunut aikaan 21,32.

– Tämän kauden päätavoitteet ovat maajoukkueviesteissä, mutta henkilökohtaisella tasolla pitäisi myös noita kolmen vuoden takaisia ennätyksiä parantaa. Se on edellytys sille, että jatkossa riittää motivaatiota. Paikallaan ei voi junnata pitkään, pohtii Ali-Huokuna omaa uraansa.

Aikanaan Ali-Huokuna vaihtoi Tarmosta Viipurin Urheilijoihin nimenomaan viestijoukkueen takia. Seuratasolla meriittinä onkin Suomen mestaruus.

– Pari viime kautta on ollut huonompia. Toissa vuosi meni intin takia, viime kesänä kunto ailahteli. Nousin kuitenkin EM-joukkueeseen harjoitusryhmän ulkopuolelta ja EM-kisoissa tuntui, että olin elämäni kunnossa. Loppukausi meni pilalle sairastelun takia.

Suomen maajoukkue avaa tämän kautensa ja tulevien arvokisojen tulosrajojen metsästämisen helatorstaina Pariisissa. Kolme päivää myöhemmin joukkue kilpailee Saksassa ja viikkoa ennen juhannusta ohjelmassa on vielä Eurooppa cup Turkissa.

– Olemme leireilleet Teneriffalle. Opintojen takia olen itse ollut siellä tämän vuoden aikana kolmessa jaksossa kolme viikkoa kerrallaan. EM-viestin tapaan minä olen ollut harjoituksissa viestin aloittajana.

Kaurialan yläkoulun kasvatti opiskelee nykyisin Turussa liiketaloutta. Aikaa kuluu kuitenkin edelleen vähintään yhtä paljon Hämeenlinnassa.

– Hämeenlinnalainen olen ja tulen aina olemaan. (HäSa)

Menot