Uutiset

Hannu Hämäläinen palaa Tarmoon

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilijat saavat riveihinsä kovan tekijän, kun seitsemän kauden ajan Viipurin Urheilijoita edustanut Hannu Hämäläinen palaa seuran väreihin. Hämäläisen mukaan ajatus paluusta on muhinut mielessä jo jonkin aikaa.

– Asiasta on keskusteltu jo monta kertaa. Lähdin aikanaan Helsinkiin viestijoukkueen ja tiettyjen resurssiasioiden takia. Tarmon toiminta ei silloin ollut kovin aktiivista, mutta muutaman vuoden aikana seura on kehittynyt aika runsaasti. Viipurin Urheilijoissa viestijoukkue on ajan saatossa hävinnyt, joten nyt oli oiva sauma vaihtaa Tarmoon. Pääsen mukaan kehittämään hämeenlinnalaista urheilua, mikä on kiva asia, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mielessä on vahvana toive edustaa Tarmon paidassa SM-viestien finaalissa.

– Se on yksi projekti. En ole ikinä ollut Tarmon paidassa SM-viesteissä. Olisi hienoa päästä ensi kesänä juoksemaan Tarmon väreissä myös viestiä. Meillä on muutamia nuoria kavereita ja muutamia vanhempia. Katsotaan, millaisen porukan saamme kasaan, mutta tavoitteena on olla mukana SM-viesteissä ja siellä finaalissa. Se olisi pitkästä aikaa hieno juttu Hämeenlinnan Tarmolle, Hämäläinen sanoo.

Talvella lämpimässä

Hämäläinen on viettänyt monta talvea harjoittelemassa lämpimässä. Sama on edessä myös tänä talvena, joten hallikaudella pikajuoksijaa ei kilpailuissa nähdä.

– Olen lähdössä Etelä-Afrikkaan tammikuun 11. päivä. Siellä olen pari kuukautta. Lähden Turun hierojakoulun PT-kurssille, missä olin viime vuonna itse oppilaana, apukouluttajaksi. Samalla teen oman etelän leirin. Loppukeväästä lähden muiden suomalaisten pikajuoksijoiden kanssa Teneriffalle. Sellainen suunnitelma on tällä hetkellä, Hämäläinen kertoo.

Hän viihtyy etelän leireillä hyvin.

– Ne ovat olleet iso osa urheiluani. Mielestäni on enemmän hyötyä olla mieluummin kerralla pitkään paikalla hyvissä oloissa kuin tehdä lyhyitä leirejä, jotka eivät ole yhtä kustannustehokkaita. Lisäksi minulla on ollut vuonna 2008 leikatun jalan takia vaatimuksena lähteä lämpöiseen, eikä treenata pakkasessa.

Tuore tarmolainen palasi viime kesänä kilparadoille toivuttuaan vakavasta sairaudesta. Kilpailukausi meni hyvin, mutta sen jälkeen mies tarvitsi melko pitkään lepoa.

– Pidin aika pitkän tauon Ruotsi-ottelun jälkeen. Edellisvuoden harjoitus- ja kisakausi olivat yllättävän raskaat. Aloittelin harjoittelun lokakuun puolen paikkeilla, mutta ihan kohtuullisesti on lähtenyt liikkeelle. Aika perustekemistä se on ollut, mutta paljon paremmassa vaiheessa olen nyt kuin vuosi sitten, Hämäläinen kertoo.

EM-kisat tavoitteena

Hämäläisen ensi kesän tavoitteena on päästä juoksemaan Zürichin EM-kisoihin. Hänen ennätyksensä on 10,41 vuodelta 2010, kun Zürichin EM-raja on kolme sadasosaa vähemmän eli 10,38.

– Viime kesä meni kuitenkin sen verran hyvin, että tavoittelen EM-kisoihin pääsyä. Siihen on tietysti vaatimuksena, että saan alle hyvän ja ehjän harjoitustalven. EM-raja 10,38 vaatii omaa ennätystä, mutta se ei ole ajatusmaailmassani mahdotonta. Vuonna 2011 olin alkukesästä hyvässä kunnossa, mutta vauhti suli loppukesästä vaikeuksien takia. Siihen nähden näen, että ennätys on realismia, Hämäläinen miettii.

Mainio keulakuva

Hämeenlinnan Tarmon yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kirsi-Marja Koskela on tyytyväinen, kun Hämäläinen päätti palata vanhaan seuraansa.

– On mukavaa, että Hannu palaa kotiin. Hänen kaltaistaan keulakuvaa me tarvitsemmekin. Hän on esikuva junnuillemme, joita on jo todella paljon. Hannu on lupautunut tapaamaan heitä kevään ja kesän aikana. Se on tärkeä juttu, puheenjohtaja muistuttaa.

Hämäläisen paluu Tarmon riveihin on herättänyt kiinnostusta tukijoissakin.

– Yleisurheilun tukeminen kiinnostaa, ja nyt avautui hyvä tilaisuus, kun Hannu palaa Hämeenlinnaan. SM-viestit ja Kalevan kisat ovat tavoitteena varmaan meillä kaikilla, sanoi Hämäläistä tukevan Viherpoikien toimitusjohtaja Anssi Koskela. (HäSa)

Asiasanat