Uutiset

Hannu Hämäläiselle kelpaisi ?Kalevan kisojen mestaruus

Viipurin Urheilijoita edustavalla Hannu Hämäläisellä, 26, riittää kirittävää loppukesän pikajuoksuradoilla. Hattulalainen urakoi seuraavan kahden viikon aikana kolmet kovat kisat.

Hämäläisen kisaputki käynnistyy viikonvaihteessa Turussa käytävissä Kalevan kisoissa. Seuraavana viikonvaihteena ovat edessä Lappeenrannan Eliittikisat ja heti perään opiskelijoiden Universiadit Shenzenissä Kiinassa.

-Panosta riittää jokaisessa kisassa vaikka muille jakaa. Turussa tavoitteenani on juhlia ensimmäistä 100 metrin suomenmestaruuttani ja kurottaa Daegun MM-kisojen B-rajaa 10,25. Myös Lappeenrannan kisoissa pääsen vielä yrittämään MM-kisojen aikarajaa, Hämäläinen kertoo.

Hämäläinen on yltänyt kahtena aiempana kesänä hopealle Kalevan kisojen satasella. Nousukuntoinen urheilija aikoo kuitenkin nyt kirkastaa mitalinsa kultaiseksi.

-Puolitoista viikkoa sitten juostut Lapinlahden Eliittikisat sujuivat jo aika hyvin. Ylsin ihan mukavaan aikaan 10,50 ja viestikisassa menoni oli vieläkin parempaa, Hämäläinen muistelee.

Satasella juostaan Kalevan kisoissa näillä näkymin finaalin lisäksi sekä alku- että välierät. 27 juoksijan kilpailu alkaa perjantaina iltapäivällä pinkaistavilla alkuerillä.

-Välierät ja finaali painellaan sitten lauantaina. Saattaahan olla, että jokunen kaveri jää poiskin ja vetäisemme vain lauantaina välierät ja finaalin. ?

-Olen ilmoittautunut myös 200 metrille, joka juostaan sunnuntaina. Päätän osallistumisestani tällä matkalle vasta kun selviää, montako erää viikonvaihteessa juostaan, Hämäläinen pohtii.


Åstrand kovin haastaja

Hämäläisellä on rahkeita koviinkin aikoihin. Viime vuonna hän pyyhkäisi ennätyksensä 10,41, mutta tällä kaudella ei ole vielä irronnut aivan toivotulla tavalla.

-Pikajuoksu on herkkä laji. Tällä kaudella olen sairastellutkin hieman, joka näkyy heti tuloksissa. Toivottavasti nyt kaikki sujuisi hyvin ja pääsisin hyvään vauhtiin jo perjantain alkuerissä.

Hämäläisen kovin vastustaja Kalevan kisojen ratasuoralla on IF Kraftin Jonathan Åstrand. Miehen osallistuminen sataselle on kuitenkin vielä epävarmaa.

-Jonathan on ilman muuta kovin kanto kaskessa. Hän on erittäin tasainen ja varma kilpailija, joka venyy lähes aina koviin suorituksiin. Olemme harjoitelleet ja kilpailleet paljon yhdessä ja tiedän mihin hän pystyy. En kuitenkaan pelkää kaverin kohtaamista, sillä tiedän nappijuoksulla pystyväni kukistamaan hänet, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen matkusti torstaina Turkuun ja suunnitteli ottavansa heti tuntumaa Paavo Nurmen stadionin juoksurataan. Kalevan kisojen tunnelmaan hän virittyy tosissaan vasta perjantaina.

-Kalevan kisat on aina hieno tapahtuma, Hämäläinen muistuttaa. (HäSa)