Uutiset

Hannulalle pronssia Euroopan cupissa

Hämeenlinnan judoseuran A-juniori Henri Hannula voitti sunnuntaina pronssia Espanjan La Corunassa järjestetyssä judon junioreiden Eurooppa Cupissa. Hannula oli kisojen Suomen joukkueen paras judoka.

Hannula edusti Suomea hienosti ja antoi näytön taidoistaan alle 21-vuotiaiden alle 90 kilon sarjassa. Hannula on vasta tämän vuoden alussa siirtynyt alle 21-vuotiaiden sarjaan, mutta ei antanut vanhempien määrätä tahtia.

Avausottelussa Saksan tämän vuoden alle 21-vuotiaiden mestaruuskisojen hopeamitalisti Tim Guether oli tiukka vastus. Hannula otteli taktisesti oikein ja aiheutti saksalaiselle varoituksia, joiden turvin Hannula vei voiton. Poolifinaalissa vastassa oli Venäjän Nikita Ivkin. Hankala vastustaja yritti haraigoshia, josta Hannula nosti venäläisen uranage-heitolla selälleen.

Välierässä vastus koveni, kun Saksan kokenut David Tekic vei voiton ja jatkoi vielä finaalissakin voittosarjaansa. Hannula jatkoi pronssiotteluun ja mitali varmistui varoitusvoitolla Tanskan mestari Oliver Nelmarkista.

Asiasanat

Mainos