Uutiset

Häntä heiluu ja pallero putoaa - kadulle

Maltan hallitus joutuu perumaan päätöksensä hevosten ulostuspussien pakollisuudesta. Maltalainen tuomioistuin katsoi, että katujen siisteyden ylläpitämiseksi määrätyt palleropussit ovat verrattavissa eläinrääkkäykseen.

Hevosten ulostuspussit tulivat pakollisiksi kolme vuotta sitten. Hevosmiehet eivät missään vaiheessa suhtautuneet pussimääräykseen turhan tunnollisesti. Ja vähän kuin pisteeksi i:n päälle 60 hevostelijaa haastoi Maltan hallituksen oikeuteen.

Tuomioistuin katsoi, että hevosen täytyy saada huiskia hännällään vapaasti. Muuten se saa takapuolensa kimppuun sellaisen kärpäsparven, ettei ihmisten tai tavaroiden kuljettaminen enää kaiken kutinan keskellä maistu.

Hevosten ulostepusseja on käytössä muuallakin Euroopassa.

STT

Yli 200 kilometriä tunnissa ei ole holtiton vauhti

Nebraskalaisen tuomarin mielestä moottoripyörän nopeus 205 kilometriä tunnissa ei vielä merkitse holtitonta ajamista. Tuomari katsoi osavaltion poliisia hurjaa vauhtia karkuun kaasutelleen Jacob H. Carmanin syyttömäksi vastuuttomuuteen liikenteessä. Muista ansioistaan Carman kuitenkin palkittiin noin 250 euron sakoilla.

– Niin paljon kuin minua harmittaakin sanoa näin, niin pelkkä nopeus ei tee ajamisesta holtitonta. Jos Carmanilla olisi ollut matkustaja kyydissään tai jos hän olisi käynyt väärällä kaistalla, antaisin tuomion. Mutta nyt en voi niin tehdä, tuomari John Steinheider pahoitteli tapaa, jolla Carman pääsi ulos oikeussalista ilman tuomiota kuin se muinainen koira veräjästä.

Syyttäjä David Partsch oli tuomarin päätöksestä hämillään. Carmania kun olisi voitu syyttää ylinopeudestakin, mutta se jäi tekemättä.

– Meidän mielestämme hänen ajotapansa tilanteessa oli holtiton, David Partsch esittää.

STT

Naisvanhus sai tuomion pahoinpitelyn yrityksestä

Iäkäs teksasilaisnainen on saanut tuomion pahoinpitelyn yrityksestä. Topakka täti yritti lyödä apulaissheriffiä kävelykepillä päähän.

Kähinä sai alkunsa, kun 82-vuotias Ester McCullough kimpaantui naapurin koiraan niin, että ampui varoituslaukauksen ilmaan. McCulloughin riitely naapurin kanssa on kestänyt seitsemän vuotta.

Paikalle saapunut konstaapeli yritti saada McCulloughilta selville, missä ase on. Ikänainen yritti paeta sisätiloihin, jolloin poliisi tarttui hänen jalkaansa. Puolustuksen mukaan tämä oli kivuliasta lantioleikkauksen läpikäyneelle rouvalle, ja kostoksi McCullough yritti lyödä poliisia kävelykepillään.

Poliisipartion toinen jäsen sai kuitenkin torjutuksi iskun.
McCulloughilla on tilillään jo yksi aiempi tuomio. Hänen tyttärensä poikaystävä aiheutti häiriötä ja kieltäytyi poistumasta, jolloin teräsrouva ampui luodin poikaystävän autoon.

McCulloughin tuomioksi tuli 400 dollaria sakkoja ja kolme vuotta ehdonalaista.

STT

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic