Uutiset

Hapenpuute pakottaa yökerhon avoimiin oviin

Nimimerkki Yörauhaa (HäSa 23.6.) vaati oikeutetusti hiljaiseloa ennen kello kuutta. Kyseessä oli soranajo.

Hämeenlinnan Raatihuoneenkadulla yöllinen meteli on jatkuvaa. Meteli taukoaa puoleksi tunniksi kello neljän ja viiden välillä. Kello viisi se alkaa taas, kun työkoneilla aletaan kerätä yksittäisiä puista tippuneita lehtiä.

Mutta mitä on melu läpi yön aina kello puoli viiteen saakka – ennen työkoneiden saapumista?

Sen aiheuttaja on yökerho. Läpi yön ovet auki Raatihuoneenkadulle, missä sadat asuinhuoneistot kärsivät sekä tylsyttävästä hakkaavasta ns. musiikista, että ennen kaikkea kadulla parveilevien öykkäreiden ulvonnasta.

Ihan totta. Ulvonnasta, raivokkaasta huutamisesta, laulunluikkailuista. Ei niinkään kusemisesta ja roskaamisesta, koska Hämeenlinnan kaupungin työkoneet tulevat viideltä aamulla siivoamaan ja kolistelemaan. Me asukkaat maksamme siivoamisen. Aamulla kusi ei enää paljoakaan haise.

Miksi yökerho pitää avoimien ovien päiviä joka yö? No siksi, ettei yökerhon omistajan mukaan happi riitä klubin sisätiloissa. Miten tämä nyt näin voi olla? Kuka se onkaan luvan myöntänyt liiketoimintaan tiloissa, missä happi ei riitä.

Varmaa on, että yli 80-vuotiaat lähiasukkaat, joita on paljon, eivät ala tunkea korviinsa tulppia. Eivät myöskään yli 70-vuotiaat, joita on vielä enemmän. Nykymenoa eivät hyväksy myöskään heitä nuoremmat, joita on useita satoja.

Päivän lehti

3.4.2020