Uutiset

Happihyppely ja pari ulosajoa

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin turvautui erikoiseen keinoon ensimmäisellä erätauolla, kun HPK oli ollut Tampereen Ilvestä vastaan jääkiekon SM-liigassa avauserän täysin jaloissa. Selin vei joukkueensa viideksi minuutiksi Tampereen jäähallin Hakametsän parkkipaikalle kipakkaan pakkassäähän.

– Kävimme ulkoilemassa, jotta saamme vähän happea. Ensimmäisen erän suoritus oli sellainen, ettei paljon tarvinnut muuta keksiä. Ulkona on hyvä hapekas ilma, Selin selvitti ottelun jälkeen.

Sen verran päävalmentaja sai joukkoihinsa ryhtiä, että Kerho nousi toisen erän aikana kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Teemu Rautiaisen ja Borna Rendulicin maaleilla.

– Saimme ainakin juonesta kiinni ja tasoitimme toisessa erässä pelin, hän muistutti.

Lopulta Kerho taipui jatkoajalla numeroin 3-2, kun Kai Kantola ujutti ansaitun voittomaalin Mika Järvisen taakse.

Onnetonta tuomarointia

Kerhon uudenlaisen erätaukojumppailun lisäksi ottelussa huvitti tuomaritoiminta. Ottelu ei pysynyt lainkaan päätuomarikaksikon Marko Kovanen–Mikko Kaukokari käsissä, vaikka se oli kaikin puolin siisti. Silti kaksikko passitti pelaajia jäähylle 86 minuutin (Ilves 66 minuuttia, HPK 20 minuuttia) verran. Räikein virhe oli Ilveksen Tommi Välimaan ryntäyksestä saama viisiminuuttinen toisen erän alussa. Kerho pääsi rangaistuksen aikana pelaamaan pitkään viidellä kolmea vastaan, ja Rendulic laukoi tasoituksen. Ilveksestä joutui ennen aikojaan pukukopin puolelle myös Ville Korhonen.

– Tuomarit olivat yhtä surkeita kuin mekin. Valitettavasti yleisö joutuu maksamaan tällaisistakin peleistä. Taso oli huono. Me olimme siihen yksi pääsyyllinen, mutta myös jäähyjä läiskittiin sieltä täältä. Hirvittäisi katsoa katsomosta tällaista peliä. Se yksi vitonen oli ihan vitsi. Tämä on jääkiekkopeli. Kukaan muu kuin tuomari ei huomannut, että siitä tuomitaan vitonen, Selin ihmetteli ratkaisua, vaikka oma joukkue siitä hyötyikin.

Toinen erittäin omituinen tilanne nähtiin ajassa 57.16. Tuomas Santavuori ohjasi korkealla mailalla kiekon Ville Kolppasen ohi. Kukaan ei ihmetellyt sitä, ettei maalia hyväksytty, mutta Kovanen taikoi jostain Santavuorelle kaksiminuuttisen estämisestä.

Aneeminen päätös

HPK:n viikko ei ollut hyvä. Se otti jokaisesta kolmesta ottelustaan pisteen, mutta enemmänkin oli tarjolla.

– Koko viikkomme on ollut aneeminen ja tämä oli sille aneeminen päätös. Joka pelin piste on meille tietysti tärkeä. Tässä ottelussa näkyi sekin, että Ilves pystyy katselemaan vaihtoaitiosta peliä hymyissä suin, mutta sekin loppuu muutaman viikon jälkeen, Selin viittasi tamperelaisten raastaviin karsintapeleihin.

Lauantaina Kerhon esitys oli kaikesta huolimatta ylivoimaisesti viikon heikoin. Kahdessa kotiottelussaan se sentään loi paljon maalipaikkoja, mutta Ilvestä vastaan joukkue hädin tuskin ansaitsi edes pistettä. Jotenkin joukkueen pelistä paistoi henkinen väsymys kahden kovan kotiottelun jälkeen.

– Voi siellä olla sitäkin. Meillä oli vaikea viikko ja pahoja pelejä. Perjantain tappio näkyi jäällä, Selin myönsi.

Katse eteenpäin

HPK:n parhaimmistoon myös heikompina hetkinä kuuluva Jere Sallinen ihmetteli hänkin pelin tasoa.

– Tosi vaikeat kolme peliä oli. Nyt ei auta kuin katsoa peiliin ja aloittaa maanantaina uudestaan. Tämä pitää yrittää unohtaa mahdollisimman nopeasti, mutta pitää samalla mielessä, ettei näin voi tapahtua.

Se on joka tapauksessa selvää lauantain jälkeen, että Kerho pelaa vuorenvarmasti tämän kevään pudotuspeleissä, ja myös kuuden sakkiin on kaikki mahdollisuudet. Pelin pitää vain parantua.

– Tappara tulee seuraavaksi vastaan. Aika paljon pitää parantaa tiistain peliin, että saamme pisteitä. Maanantaina varmasti vähän palaveerataan ja mietitään, mikä menee mönkään. Tiistaina olemme taas uudella ilmeellä, Sallinen lupasi. (HäSa)

Asiasanat