Uutiset

Harjoituskaverit Oiten lenkin kärkikaksikkona

Lammin Säkiä isännöi huhtikuun viimeisenä perjantai-iltana perinteistä Oiten lenkkiä, joka avasi paikallisen hölkkäkauden.

Mukana oli satakunta juoksijaa ja päämatkana 9,3 kilometriä, jonka reittiennätys on Seppo Tuomisen 1970-luvulla juoksema 28.14. Vaihtelevassa maastossa neljännes on soratietä.

Tällä kertaa miesten ykköseksi kiri Hannu Granberg. Lahden Ahkeran 25-vuotias estejuoksija kellotti ajan 30.06.

– Hyvä sää, vain lopussa vastatuuli tuntui. Alla oli pari kympin kisaa ja tähtäimessä parin viikon päästä SM-maastot, joihin lähden parantamaan yhdeksättä sijaa. Mielenkiintoinen kesäkausi on tulossa. Kovaa olen harjoitellut ja 3000 metrin esteissä yhdeksän minuutin alitus on tavoitteena, Granberg kertoi.

Viime vuoden ja vuoden 2011 voittaja isäntäseuran 23-vuotias Ville Heikkilä joutui tällä kertaa taipumaan kakkoseksi ajalla 30.36. Kolmas oli Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen 32.11.

Kärkikaksikko eteni vuorovedolla, kunnes puolimatkan jälkeen Granberg karkasi.

– Hyvän kisan saimme aikaan ja ihan kohtuullinen veto minulta. Me olemme Hannun kanssa harjoituskavereita, sama valmentaja ja kolmantena ryhmässä on 800 metrin juoksija Panu Jantunen. Viikon päästä testaan Imatralla pm-maastoissa seuraavan viikonlopun SM-radan, mutta päätavoitteet ovat kesäkaudella, Heikkilä jutteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020