Uutiset

Härkäpapu on ekologinen papuvaihtoehto

Härkäpapukeitto

4–5 annosta

n. 3 dl keitettyjä härkäpapuja (noin ¾ dl kuivattuna)
1 sipuli
2 rkl hienonnettua inkivääriä
1 rkl öljyä
2 tl kurkumaa
3 tl currya
1 tl juustokuminaa
2 paprikaa
1 salaattifenkoli
¾ tl suolaa
5 dl tomaattimehua
7 dl kasvislientä
1 rkl hunajaa
2 rkl limettimehua
1 dl tuoretta korianteria
 
Liota härkäpapuja 10–12 tuntia. Kaada liotusvesi pois ja keitä härkäpapuja 45–60 minuuttia. Papu on kypsä, kun sen voi musertaa sormella painamalla. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä härkäpavut. Kuori ja hienonna sipuli ja tuore inkivääri. Lorauta öljyä kattilaan. Kuullota miedolla lämmöllä ensin kurkuma, curry, juustokumina, inkivääri ja sitten sipuli.

Pese ja kuutioi paprikat ja fenkoli. Lisää paprika- ja fenkolikuutiot sekä keitetyt härkäpavut sipulin joukkoon, mausta suolalla.

Lisää tomaattimehu ja kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia. Mausta hunajalla ja limettimehulla. Lisää tuore korianteri ennen tarjoilua.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset