Uutiset

Härkätien autosuunnistus…elokuun lopulla

Kahtena vuonna suuren suosion saavuttanut Härkätien autosuunnistus järjestetään myös tänä vuonna, tällä kertaa elokuun viimeisenä viikonloppuna eli venetsilaisviikonloppuna 31.8.–1.9. Lauantaina ja sunnuntaina voi suunnata Härkätien kohteisiin kello 10–18. Tämän vuoden teemaksi on valittu Härkätien alueen elinkeinoihin ja viljaviin maisemiin vahvasti liittyvä sadonkorjuu sekä lähiruoka, jonka ansiosta autosuunnistajilla on mahdollisuus uppoutua sadonkorjuun tunnelmaan ja tuotteisiin.

Härkätie-yhdistys järjesti ensimmäisen autosuunnistuksensa syyskuussa 2011 Euroopan perinnerakennuspäivänä ja vuonna 2012 tapahtumassa oli kieltolain tunnelmia. Härkätien autosuunnistus ylitti viime vuonna kaikki kävijäodotukset ja lähes tuplasi aiemmat kävijämäärät. Käyntikertoja kohteissa kirjattiin yhteensä lähes 1 400.

Autosuunnistuksen perusajatus on sama kuin aikaisempina vuosina. Autokunnat saavat ensimmäisestä kohteestaan itselleen Härkätie-passin, johon se saavat kerätä leimoja Sadonkorjuurallin kohteista. Jo viidellä leimalla passi osallistuu arvontaan, josta voi voittaa mukavia Härkätie-aiheisia palkintoja. Arvontaan osallistuakseen suunnistajat voivat jättää viimeiseen käyntikohteeseensa passia vilauttamalla omat yhteystietonsa. Kohteita on kuusitoista, joista suunnistajat saavat valita mieleisensä.

Autosuunnistukseen osallistuminen on maksutonta. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic