fbpx
Uutiset

Harkimo hehkuttaa Trumpin suorapuheisuutta

Liikemies ja KHL-seura Jokerien hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Harry ”Hjallis” Harkimo hehkuttaa republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia.

Trump on aiheuttanut maailmanlaajuista kuohuntaa puheillaan, joissa hän on muun muassa eväisi muslimeilta pääsyn Yhdysvaltoihin.

Iltalehden blogissaan Harkimo pitää uskomattomana, että räväköiden puheiden jälkeen Trump johtaa republikaanien välistä presidenttikisaa.

”Ymmärtääkseni hän on haukkunut kaikkia, jotka eivät ole Donald Trump”, Harkimo kirjoittaa ja pohtii, että ehkä juuri siksi Trumpin suosio on niin suuri.

Harkimo pohtii, että Trump ehkä hyvin tietoisesti iskee puheillaan niihin republikaaneihin, jotka ajattelevat, että koska monella ei ole Yhdysvalloissa töitä, ulkomaalaisia olisi ”liian paljon”.

”Tuskin hän tahallaan sanoo sellaista, mikä pilaisi hänen omat mahdollisuutensa. Puheiden tarkoitus on lisätä hänen kannatusta ja siinä ne ovat onnistuneet”, Harkimo kirjoittaa.

Liikemies uskoo, että republikaaniehdokkaan suosio selittyy sillä, että Trump osoittaa johtajuutta.

”Sitä ihmiset kaipaavat, vaikkeivat he hyväksyisi kaikkea mitä joku johtajuutta osoittava puhuu.”

Harkimo arvioi, että mikäli Trump valittaisiin presidentiksi, hänelle kävisi samalla tavalla kuin perussuomalaisille Suomessa: suosio laskisi, kun kaikkien vaalipuheiden takana ei voisikaan seisoa.

Harkimo kuitenkin epäilee, että Trumpia ei valita presidentiksi.

”Mutta Trumpin tyhmistä ideoista huolimatta meidän kaikkien olisi syytä miettiä hänen suosiotaan. Jotain tässä maailmassa on vikana…”

Harkimo tunnustaa pitävänsä Trumpin hahmosta paljon. Jokerit-pomo kuvailee Trumpia mahtavaksi tyypiksi.

”Hän uskaltaa sanoa mitä ajattelee. Arvaatte ehkä, että pidän sellaisista ihmisistä. He ovat virkistäviä poikkeuksia, tämä maailma on muuten niin täynnä vellihousuja, jotka hiihtävät puolilla valoilla ja puhuvat ihan mitä sattuu.”

Lue Harry Harkimon kirjoitus Iltalehden blogissa.

Menot