fbpx
Uutiset

Harlinin elokuva katsotuin Yhdysvalloissa

Renny Harlinin ohjaama The Covenant nousi ensi-iltaviikonloppunaan Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi elokuvaksi. The Covenant keräsi kolmessa päivässä Yhdysvalloissa ja Kanadassa noin yhdeksän miljoonan dollarin (n. 7,1 milj. euroa) pääsylipputulot.

Varsinaisena myyntimenestyksenä Harlinin elokuvaa ei voi toistaiseksi kuitenkaan hehkuttaa, sillä pääsylipputulojen kärkielokuvan myynti jäi pienimmäksi sitten vuoden 2003.

Sony Pictures tiedotti, että yhtiössä ollaan tyytyväisiä avausviikonlopun tuottoon. Harlinin ohjaaman rainan tuotantokustannukset olivat noin 20 miljoonaa taalaa.

Elokuva kertoo neljästä nuoresta, jotka taistelevat pahaa vastaan yliluonnollisilla voimilla. Näyttelijäkaarti koostuu melko tuntemattomista nimistä.

Kevät tuo muotiin vain niukasti uutta

Muotia seuraavien ei tarvitse tehdä ensi kevääksi kassikaupalla uusia hankintoja, sillä trendit muuttuvat nykyisistä vain hitusen. Näin lupaa muotivirtausten ennustamiseen erikoistuneen The Doneger Groupin toimitusjohtaja David Wolfe.

– Kevätmuoti ei ole missään nimessä vallankumouksellista, vaan paremminkin voitaisiin puhua nykyisten trendien jatkojalostuksesta, hän muotoilee.

Naisille kevääksi tyrkytetään neuleita ja paljastavia toppeja. Miehet puolestaan pukeutuvat yhä printtikuvioituihin T-paitoihin. Materiaaleissa kiinnitetään aiempaa enemmän
huomiota ekologisuuteen.

Wolfe ei usko, että kevääksi olisi tulossa yhtäkään niin kutsuttua must-vaatetta syksyn legginsien tapaan. Hameen alle puettavat pohkeeseen asti ulottuvat legginsit ovat tänä vuonna aiheuttaneet varsinaisen vimman niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

Kevään tuulahduksia esitellään parhaillaan meneillään olevalla muotiviikolla New Yorkissa.

Käsien pesu rauhoittaa omaatuntoa

Käsien pesusta on muutakin hyötyä kuin sen tuoma suoja bakteereilta ja viruksilta. Tuore tutkimus väittää, että käsien peru voi alitajuisesti vapauttaa ihmisen huonosta omastatunnosta.

Pohjois-Amerikassa tehdyn tutkimuksen tulokset julkaistiin Science-lehden verkkosivuilla viikonloppuna.

Moni uskonto on käyttänyt vettä symbolina syntien pois pesemiselle. Tutkijat Chen-Bo Zhong ja Katie Lilienquist kuitenkin yllättyivät siitä, että ihmiset todellakin pesevät käsiään, kun heillä on tarve kohentaa omaa mielikuvaansa itsestään.

STT

Menot