Uutiset

Härmä aloittaa sunnuntaina Pullerilla

Härmän miesten jalkapallojoukkue pelaa tälläkin kaudella Tampereen piirin Kolmosta. Joukkue aloittaa oman kautensa sunnuntaina kotiottelulla Tampereen Pallo-Veikkojen kakkosjoukkuetta vastaan.

– Olemme harjoitelleet tammikuusta lähtien maaliskuun loppuun asti viisi kertaa viikossa. Aika kovaa olemme treenanneet ja ihan hyvin harjoittelu on myös mennyt. Lähdemme hyvillä mielin kauteen, kunhan vain saamme kaikki pelaajat riviin ja opiskelijat maailmalta kotiin, Härmän valmentaja Juha Jakobsson kertoo joukkueensa talvikauden loppupuolen harjoittelusta.

Jakobssonin valmentama joukkue sai talven aikana hyviä vahvistuksia, mutta menetyksiäkin seura on kokenut.

– Saimme FC Hämeenlinnan Kolmosen paikasta luopuneesta joukkueesta Jere Suomalaisen ja Aleksi Topinojan. Meille tuli kuitenkin viime viikolla jobinpostia, kun meille Hakasta tullut Kim Lingman loukkasi polvensa. Siitä meni ristiside poikki ja hänen kautensa on melkein ohi. Tatu Mäkelän olkapää puolestaan leikattiin ja hän on ainakin kaksi kuukautta sivussa, valmentaja valottaa joukkueensa loukkaantumistilannetta.

Päävalmentaja odottaa viikonloppuna alkavasta sarjasta tasaista.

– Viime kaudella häntäpäässä olleet joukkueet ovat vahvistuneet. Sarja on varmasti tasainen ja mielenkiintoinen.

Hämeenlinnalaisten tavoite on kova, mutta mahdollinen.

– Meillä oli joukkueen kanssa kaksi viikkoa sitten palaveri. Tavoitteet asetettiin sillä tavalla, että Regions cupissa yritämme mennä peli kerrallaan niin pitkälle kuin mahdollista ja sarjassa tavoittelemme sijoja 1–3, Jakobsson sanoo.

Mahdollinen nousukaan ei ole pois suljettu.

– Meillä ei ole siihen mitään esteitä. Seura on antanut luvan nousuun, mutta siihen on todella pitkä matka. Sarjan alku on meille tärkeä. Hyvä alku antaa tsemppaa sarjan aikana.

Härmä on kulmakunnan ykkösjoukkue miehissä, kun FC Hämeenlinnan pitkä taical Kakkosessa, Ykkösessä ja jalkapalloliigassa päättyi viime kauteen ja seura hakee uutta nousua Kutosesta.

– Henkilökohtaisesti en olisi missään nimessä toivonut, että tällainen tilanne tulee. Ei Hämeenlinnan tapaisessa kaupungissa voi olla niin, että ylin jalkapallojoukkue pelaa Kolmosessa. Tämä on kuitenkin tietyllä tapaa myös jalkapallokaupunki, joten vähintään Kakkosessa, mutta mieluummin Ykkösessä, pitää täältä joukkue olla, Jakobsson muistuttaa.

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic