Uutiset

Härmä avasi kautensa tasapelillä

Hämeenlinnan Härmän kausi jalkapallon Kolmosessa alkoi tasapelillä. Härmä kohtasi keskiviikkoillan kotiavauksessaan Pullerin tekonurmella Sääksjärven Loiskeen, joka onnistui viemään vieraspisteen Lempäälään 1–1 (0–1) -tuloksella.

Härmä oli ottelun ensimmäisessä jaksolla selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta vain Loiske osui. Niko Kuhlberg sai puskettua 18 minuutin kohdalla pallon maalin läheltä ohi Härmän maalivahdin Heikki Viitasen. Valtteri Kaarna pääsi hämeenlinnalaisista lähimmäksi maalintekoa avausjaksolla, kun hän laukoi Loiske-toppari Abdulla Al-Barkatin harhasyötön jälkeen pallon tolppaan.

Toisella jaksolla Härmän pelissä oli avauspuolikasta enemmän harhasyöttöjä, eikä joukkue luonut maalipaikkojakaan ihan samalla tavalla. Maalin se kuitenkin teki kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle tullut Ahmed Mohammed tälläsi pallon voimalla lähietäisyydeltä ohi Loiskeen maalivahdin Tuomas Mäkisen. Kotijoukkueen maalia edelsi laitapakki Roope Koikkalaisen vahva nousu ja keskitys boksiin.

Härmän päävalmentaja Kari Lindholm harmitteli menetettyjä pisteitä.

– Pallo liikkui tosi kivasti, mutta ensimmäisellä jaksolla meidän olisi pitänyt maalit. Toisella jaksolla meillä ei enää ollut niin monta paikkaa. Pallo liikkui, me liikuimme ja vastustaja oli lopussa ihan puhki, mutta emme saaneet tehtyä voittomaalia, Lindholm mietti.

Loiske ei juuri päässyt hätyyttelemään Viitasen maalia toisellakaan jaksolla. Sen vaarallisimmat tilanteet tulivat muutamasta pitkästä sivurajaheitosta, jotka Härmä kuitenkin pystyi Viitasen johdolla selvittämään.

– Eihän Loiske päässyt tilanteisiin. Olen peliin ihan tyytyväinen, mutta tulokseen en. Olimme niin paljon pelaavampi joukkue, mutta tämä on tulosurheilua ja tulosta pitää kunnioittaa. Ensimmäisellä jaksolla vastustajan ainoa paikka oli se mistä tuli maali, Lindholm mietti.

Härmä jatkaa pelejään lauantaina 23. huhtikuuta vierasottelulla Euran Palloa vastaan.

– Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Pojat uskalsivat pelata ja vain sillä tavalla peli kehittyy. Mielestäni pelimme oli monipuolista. Välillä haimme isompaa ja välillä pienempää, mutta futikseen kuuluva viimeisen kolmanneksen murtautuminen jäi tekemättä. Loiske puolusti keskustaa hyvin, eikä siellä ollut ihan hirveästi tilaa, Lindholm arvioi.

Ensimmäisen Kolmosen ottelun Härmässä valmentanut Lindholm ei nostanut joukkueestaan ketään muiden edelle.

– Joukkue puolusti hyvin ja olen siihen tyytyväinen. Kentällä oli paljon nuoria miehiä, joista osaa varmaan jännittikin, mutta pelissä se ei mielestäni näkynyt. Kaikki tekivät sen mitä oli sovittu ja asenne oli kohdallaan, joten olisi ehkä väärin nostaa ketään esille, valmentaja päätti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic