Uutiset

Härmä avasi vakuuttavasti Kakkosen taipaleensa

Hämeenlinnan Härmä ei ujostellut, kun joukkue pelasi lauantaina seuran historian ensimmäisen ottelun jalkapallon Kakkosessa. Härmä avasi sarjakauden voitolla, jonka se otti vaasalaisvieraistaan Kiistosta numeroin 3–1 (2–0).

Kovin kauan Pullerin Säästöpankki-areenaan saapuneet 152 katsojaa eivät joutuneet ensimmäistä härmäläistä Kakkosen maalia odottamaan. FC Hämeenlinnasta lainalla avausottelussa ollut Jussi Ojala laukoi pallon Kiiston puolustuksen sekaannuksen jälkeen vieraiden maaliin

Härmä onnistui avauspuolikkaalla toistamiseen ja vielä hyvässä paikassa aivan jakson lopussa. Kiiston maalivahti Teemu Parpala torjui vaivoin Jussi Heikkisen tulisen laukauksen, mutta Härmän kapteeni Anssi Laine oli ensimmäisenä paluupallossa ja siirsi sen verkkoon.

– Tämä oli meille erinomainen alku. Pääsimme aloittamaan hallissa Kiistoa vastaan kotona, ja ainoa tavoite oli voitto, sanoi Laine ottelun jälkeen.

Kolmas rankkarista

Viime kaudella Kolmosessa yli 20 maalia paukuttanut kärkimies onnistui ottelussa vielä toistamiseen maalinteossa. Hän laukoi rangaistuspotkusta kotijoukkueen kolmannen osuman viitisen minuuttia ennen loppua. Härmä sai rankkarin, kun vieraiden Jani Takala kaatoi rangaistusalueella Jussi Heikkisen.

– Oli hyvä saada onnistumisia heti alkuun. Se tuo uskoa, että pystyn auttamaan joukkuetta ja tekemään maaleja, maaliseppo myönsi.

Vaasalaisten ainoan maalin teki ottelun lisäajalla Miika Asunmaa.

Vuorinen tyytyväinen

Härmän päävalmentaja Reijo Vuorinen myhäili ansaitusti tyytyväisenä avausottelun jälkeen.

– Täytyy olla taas ylpeä tuosta joukkueesta. Saimme hyvät kolme pistettä kovan taistelun jälkeen. Selvisimme alusta, saimme tietysti hyvän avausmaalin, mutta vastustajallakin oli pahoja paikkoja tasoitukseen, Vuorinen muistutti.

Härmässä oli paljon onnistujia. Kaksi maalia tehneen Laineen lisäksi maininnan ansaitsevat ainakin vakuuttavasti pelannut Jussi Heikkinen ja varmasti topparina puolustusta johtanut Ilkka Turunen. Koko joukkue voi olla kuitenkin täysin tyytyväinen ensimmäiseen peliin.

– Pelasimme joukkueen hyvän pelin. Meillä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Muuten en lähtisi erittelemään, kuka oli erittäin hyvä, Vuorinen sanoi.

Härmä kohtaa seuraavaksi ensi sunnuntaina Säästöpankki-areenassa porilaisen FC Jazzin.

– Seuraava kotipeli on vielä hallissa. Jazz on tietysti yksi sarjan ennakkosuosikeista. Odottelen peliä mielenkiinnolla, päävalmentaja mietti. (HäSa)

Asiasanat

Menot