Uutiset

Härmä hakee uutta nousua Kakkosesta

Viime kauden päätteeksi naisten Ykkösestä pudonnut Hämeenlinnan Härmä aloittaa perjantaina kautensa Kakkosen B-lohkossa Ylöjärven Ilveksen vieraana. Kuten putoajajoukkueilla yleensäkin, Härmällä ei ole edessään helppoa kautta alemmalla sarjatasolla.

Edustusjoukkue hajosi melko pahasti kauden jälkeen, eikä pelaajaringin koko mahdollistanut edes harjoitusotteluiden pelaamista ennen huhtikuuta. Härmättärien onneksi joukkue solmi farmisopimuksen tästä kaudesta Janakkalan Pallon kanssa viime viikolla. Ilman JanPa-yhteistyötä luultavasti Kakkonenkin olisi jäänyt pelaamatta.

Täksi kaudeksi päävalmentajan pallille noussut Mikko Lappi kertoo, että Kakkosessa pelaava ryhmä kootaan seuran vanhojen pelaajien lisäksi B-junioreista ja JanPan pelaajista.

– Niistä pyritään rakentamaan toimiva kokonaisuus ja lähdetään kehittämään tätä edustusta. Meillä on ollut myös paljon loukkaantumisia, on ollut vaikeat ajat tässä, Lappi toteaa.

Muun muassa uuden ykkösmaalivahdin, Heli Meriläisen polvivamma tuottaa harmia Härmälle. Vamma pitää hänet koko kauden sivussa.

Vielä päivä ennen kauden avausottelua Härmän lopullinen joukkue ei ollut kasassa. Suurelta osalta viimeisissä harjoituksissa mukana olleista pelaajista puuttuu vielä pelipassi eli Palloliiton pelaajalisenssi.

Härmättäret pystyivät pelaamaan ennen sarjapelien alkua vain yhden harjoitusottelun. Siinä tosin kaatui vieraskentällä A-lohkon Nurmijärven Jalkapalloseura komeasti 2–7.

– Paljon on vielä tekemistä. Teknisesti erittäin valmis joukkue, mutta viimeinen yhteistyö varmasti löytyy muutaman ensimmäisen pelin aikana. Meillä on toki paljon treenejä farmiporukan ja omien B-tyttöjen kanssa, joissa saamme kehitettyä pelillistä yhteistyötä, Lappi kuvailee.

Härmän vastustajat divisioonan B-lohkossa tulevat Lounais-Suomesta, lähinnä Turun ja Tampereen seuduilta. Päävalmentaja Lappi myöntää kilpakumppaneiden olevan hänelle aivan tuntemattomia, mutta kovimpia vastustajia lienevät noususta viime kaudella kamppailleet Turun Pyrkivä ja Tampereen Palloveikot.

Lappi tiedostaa realiteetit joukkueen ollessa uudelleenrakennusvaiheessa. Jokaista peliä viherpaidat lähtevät kuitenkin voittamaan.

– Tavoittelemme kakkosdivarin kärkipäätä, ei välttämättä nousua vielä. Riippuu, miten tämä kausi rakentuu. Lähdetään sanotusti puhtaalta pöydältä joka peliin, kun en tunne vastustajia.

Viime kauden avainpelaajista seurassa ovat jatkaneet ainakin kapteeni Aino Laakso, keskuspuolustajat Kaisa Somerpalo ja Iida Laaksi sekä kokenut keskikentän johtohahmo Elina Hämäläinen. Heistä joukkueen varakapteeninakin toimiva Somerpalo luottaa tuttuihin pelitovereihin, joita joukkueessa on kymmenkunta.

– Pohja on kuitenkin vankka. On joitakin tuttuja pelaajia, niin tietää miten pelata yhteen. Voittoa lähdemme hakemaan heti Ylöjärveltä. Meillä on sellainen tsemppi, Somerpalo sanoo.

Somerpalo näkee myös valoa tunnelin päässä pelaajapulan sävyttämän talvikauden jälkeen.

– Mielestäni on hyvä, että lähdemme liikkeelle Kakkosesta, kun joukkue vähän hajosi. Oli vaikea löytää valmentajaa ja meillä on ringissä niin vähän pelaajia, että Ykkösessä olisi mahdotonta selviytyä, toppari mietiskelee.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic