Uutiset

Härmä jäi TPV:n jalkoihin

Härmä on hävinnyt neljä viimeistä jalkapallon Kakkosen ottelua yhteismaalein 18–0. Se on korutonta kertomaa.

Tampereen Palloveikot haki täyden potin luvuin 6–0 (3–0) Kaurialan kentältä maanantaina. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä hetkeäkään, sillä kentän ykköshahmo Tero Intala tulitti kaukovedolla voittomaaliksi jääneen avausosuman kolmannella minuutilla. Sitä ennen Härmän maalivahti Tommi Viik oli ehtinyt jo pelastaa yhden läpiajon.

Härmän valmentajan Janne Hyökyvaara sanoi, että hän on tainnut puhua viime aikoina ihan riittävästi.

– Jätkät yrittivät parhaansa mukaan. Vastustaja oli parempi, ei voi mitään. Paremmalle hävittiin, se on ihan selvä, sanoi Hyökyvaara.

TPV hallitsi koko ajan

TPV:n Jaakko Rönkkö tuikkasi läheltä toisen osuman ja Mika Ahonen sijoitti alanurkkaan kolmannen. TPV vei ensimmäisen puoliajan laukaukset 17–4, mutta Härmän ainoaksi oikeaksi paikaksi voi luokitella Aaro Forssin yli menneen kaukovedon.

Tauolla peliin tullut Rudi Dieter teki tunnin hujakoilla neljännen osuman. Myös vaihtopelaaja Olli Pirinen viimeisteli viidennen maalin. Dieter teki kuudennen rankkarista juuri ennen loppuvihellystä.

TPV voitti toisen jakson laukaukset luvuin 14–2. TPV vei siis ottelun laukaukset yhteisluvuin 31–6, joten rökitys maalilukemissa oli ansaittu.

– Jätkät tsemppaa ja yrittää parhaansa mukaan, ei siinä mitään, Hyökyvaara sanoi.

Hyökyvaara oli varmaankin oikeassa, mutta kyllähän Härmän otteissa näkyi heikosta kaudesta johtuva itseluottamuksen puute. Härmä oli aivan liian alistunut. Kannattaisi nauttia, kun joukkue vielä saa pelata Kakkosta. Moni pelaaja ei pääse koskaan sille tasolle.

TPV:n valmentaja Jari Pylkkönen oli ymmärrettävästi tyytyväinen murskavoitosta.

– Kauden isoin voitto. Viimeksi voitimme kotona Pallo-Iirot 6–1. Olen tyytyväinen siinäkin mielessä, että meidän vieraspelaaminen on ollut huonoa. Paketti pysyi kasassa, sanoi Pylkkönen.

– Vaikka emme pelaakaan enää sarjavoitosta, nuoret pelaavat tulevaisuudestaan. Meidän loppukauden tavoitteena on kakkossija, sillä jotenkin joukkue on saatava motivoitua viimeiseen neljään viikkoon. Meidän sarjaohjelmamme on ollut sellainen, että meillä oli vain neljä päivää kesälomaa. Kun ei ole ollut lomaa, niin mennään sitten samalla tyylillä loppuun asti, Pylkkönen sanoi.

Maaottelun kanssa samaan aikaan

TPV oli hyvässä vireessä talven harjoituspeleissä, mutta se aloitti kauden vaisusti. Härmäkin haki toukokuussa täyden pistepotin Tammelan kentältä.

– Ihan tyytyväinen olen tämän nuoren joukkueen menestykseen. Tietysti on tullut turhia ja tyhmiä pistemenetyksiä, mutta niitähän tulee kaikille, Pylkkönen summasi ryhmänsä kautta.

Pylkkönen ja aika moni muukin hämmästeli, että Kakkosen pelin kanssa samanaikaisesti pelattiin nuorten maaottelu Suomi–Englanti Tampereen Ratinassa.

– Kaikkien mielestä on ihan käsittämätöntä, että saman piirin alueella pelataan Kakkosen matsi ja nuorten maaottelu samanaikaisesti. Käsittämätön juttu, Pylkkönen kummasteli. (HäSa)

Asiasanat