Uutiset

Härmä jatkaa tappioitta

Tasapelissä oli makea maku Hämeenlinnan Härmälle sunnuntaina Pullerin hallissa.

Härmä pystyi pitämään tappiottoman tilinsä kotihallissa pelattujen kahden ensimmäisen sarjaottelun jälkeen. Avauksen kotivoittoa seurasi 1–1 (1–0) tasapeli Kakkosen länsilohkon kärkikaartiin arvioitua Porin FC Jazzia vastaan sunnuntaina.

– Kaksi peliä ja neljä pistettä. Olemme tosi tyytyväisiä. Toisaalta kotikentällä pitääkin saada pisteitä. Toivottavasti niitä saadaan yhä, kun siirrymme Kaurialaan, selvitti Härmän päävalmentaja Reijo Vuorinen.

Härmä ja Jazz tarjosivat 150 katsojalle hallioloihin viihdyttävän ottelun. Jazz ehkä hallitsi peliä, mutta huippupaikat menivät suurin piirtein tasan. Ja niitä paikkoja piisasi molemmilla joukkueilla.

– Piste oli kovan työn takana niin kuin ne tässä sarjassa tulevat olemaankin. Jazzia pidetään yhtenä lohkon parhaista joukkueista. Se on varmasti vielä kovempi, kun pääsee pelaaman ulkona nurmikentällä, Vuorinen mietti.

Turunen avasi

Jazz hallitsi ottelun alkua selvästi. Mitä pitemmälle peli ensimmäisellä jaksolla eteni, sen paremmin Härmä sai juonesta kiinni.

Kotijoukkue meni johtoon erikoistilanteen jälkeen. Juuso Niemisen vapari tavoitti maalin edessä Ilkka Turusen ja siellä oli.

– Juuso antoi unelmapallon. Siitä oli helppo laittaa silmät kiinni pallo maaliin, Turunen kertasi osumaansa.

Turunen pelasi muutenkin loisto-ottelun topparina niin kuin hänen vieressään kamppaillut Marko Kouhiakin. He voittivat valtaosan kaksinkamppailuista ja helpottivat oleellisesti maalia vartioineen Tommi Wiikin työpäivää. Tosin Wiik ansaitsee silti omatkin kehunsa. Hän venyi pariin todelliseen paraatipelastukseen ja piti huolen siitä, että piste jäi Hämeenlinnaan.

– Wiik oli aivan loistava. Tarvitsemmekin maalivahdilta huipputorjuntoja, mikäli aiomme saada pisteitä. Topparipari oli erinomainen. Laineen Anssi tekee hirveän määrän töitä. Koko porukka taisteli hienosti. Heikkoa lenkkiä ei ollut, Vuorinen kiitti.

Mäkelä tasoitti

Toisella jaksolla Wiikin oli antauduttava kerran, kun Jazzin Samu-Petteri Mäkelä täräytti tasoituksen reboundista 20 minuuttia ennen loppua. Se oli Mäkelän ensimmäinen kosketus palloon, sillä hänet vaihdettiin kentälle juuri ennen tasoitusta.

Ennen Jazzin osumaa Härmällä oli tilaisuutensa karata kahden maalin päähän. Lähimmäksi ratkaisua pääsi Eetu Kolu, jonka taidokkaan noston Laineen nappikeskitykseen Jazzin maalivahti Oskari Forsman torjui nippa nappa kulmuriksi.

Loppuhetkillä Jazzilla oli puolestaan pari erinomaista tilannetta, mutta Härmän puolustuskamppailu kesti pisteeseen saakka.

– Tavoitteeseen nähden kausi on lähtenyt käyntiin hyvin. Nytkin oli tosi hyvä taistelu, jutteli Turunen.

Kahden halliottelun jälkeen Härmä saa lisää happea, kun se siirtyy hallista ulkokentille – myös harjoittelemaan. Joukkue pelaa kaksi seuraavaa ottelua Vaasassa (vastassa Kiisto ja VIFK). Seuraavan kotiottelunsa Härmä pelaa Kaurialassa perjantaina 18. toukokuuta Jämsänkosken Ilvestä vastaan. Turusen mukaan Härmä on perinteisesti pärjännyt Kaurialassa siinä missä Pullerin hallissakin.

Härmälle tunnustusta

Jazzin päävalmentaja Matti Santahuhdan tunnelmat olivat kaksijakoiset.

– Vieraspisteen saimme. Toisaalta olimme parempi joukkue ja meillä oli kyllä paikkoja voittoonkin saakka, hän mietti.

Pullerin hallin alustaa ja ilmaakin on kritisoitu, mutta Santahuhta ei turhia valittanut.

– Ihan ok peliareena. Molemmille kenttä oli sama. Toisaalta kotikentästä pitääkin olla vähän etua kotijoukkueelle.

Kakkosen tulokkaalle (Härmä) Santahuhta antoi tunnustusta.

– Se pelasi ihan hyvän ottelun, taisteli hyvin, valmentaja päätti. (HäSa)

Asiasanat

Menot