Uutiset

Härmä jatkoi pisteputkeaan Kaurialassa

Hämeenlinnan Härmä tarjosi kannattajilleen mieleistä katseltavaa keskiviikkona Kolmosen ottelussa tamperelaista TP-T:ta vastaan.

Ottelun vasta aivan lopussa itselleen ratkaissut Härmä kasvatti peräkkäisten tappiottomien otteluiden määrää jo seitsemään 4–2 (1–1) -voitolla. Pisteet jäivät Kaurialaan ansaitusti, sillä Härmä pelaa tällä hetkellä hyvää jalkapalloa suurella itseluottamuksella.

Keskiviikon ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta mahdollisimman huonosti. Härmän pelaajat olivat kuin hellepäivän uuvuttamia, kun TP-T:n Jussi Kuoppala laukoi pallon maaliin kulmapotkun jälkeen.

Lisäosumia ei Tommi Viikin selän taakse kuitenkaan parista pahasta paikasta huolimatta mennyt ja pikku hiljaa myös TP-T:n maalilla alkoi tapahtua. Aaro Forssilla oli pari maukasta paikkaa tasoitukseen ja myös Kalle Aaltonen pääsi esittelemään vasuriaan, kaikki yritykset niukasti ohi tai yli. 

– Tiesimme, että vastassa on kokenut ja fyysinen joukkue ja lähdimme ehkä hieman liian varovasti liikkeelle. Kun sitten saimme omaa peliämme kasaan ja jalkoja liikkeelle, peli kääntyi meille. Jaksoimme uskoa omaan pelaamiseemme ja vaikka vastustaja meni johtoon, eivät poikien päät painuneet, Härmän valmentaja Juha Jakobsson kiitteli ottelun jälkeen joukkuettaan.

39 minuuttia oli pelattu, kun Härmä onnistui tasoituksessa. Jere Suomalaisen vapaapotkusta Antti Tapola puski pallon Kaurialan stadionin pohjoispäädyn verkkoon. 

Jos oli Härmä unessa ensimmäisen jakson alussa, niin samaa ei voida sanoa jälkimmäisen puoliajan osalta.

Toinen jakso oli vanhentunut kolme minuuttia, kun Aaro Forss murtautui oikealta kohti TP-T:n maalia ja syötti pallon matalana keskelle. Jan Kulokorpi ohjasi epäonnekseen syötön omaan maaliin ja Härmä 2–1-johtoon.

Täysin vastoin ottelun kulkua TP-T kuitenkin tasoitti toisen jakson puolivälissä rangaistuspotkusta, ennen kuin Härmä ratkaisi pisteet itselleen. Pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehnyt Tatu Mäkelä syötti Jere Suomalaisen avopaikkaan ja näistä paikoista Härmän ysi ei erehdy.

Loppunumerot lisäajalla viimeisteli hurjan työmäärän kentällä juossut Aaro Forss.

– Saimme taas A-junioreita peliin mukaan ja tämä voittoputkihan alkoi, kun nuoret pojat liittyivät rinkiimme. He pelaavat ennakkoluulottomasti ja erinomaisesti. Myös Aaltosen Kalle oli tänään loistava, Juha Jakobsson kehui pelaajiaan nuorista kokeneempiin.

Keskikentällä hienon pelin pelannut Aaltonen oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Huonon alun jälkeen saimme peliä auki myös keskeltä ja kun saamme pallon siihen, niin tiedämme olevamme vaarallisia. Itsellä jalat alkoivat kramppaamaan lopussa, mutta hienosti pojat hoitivat homman kotiin, Kalle Aaltonen jutteli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic