Uutiset

Härmä lähtee luottavaisena Kolmoseen

Hämeenlinnan korkeimman tason miesten jalkapallosta vastaa tälläkin kaudella Hämeenlinnan Härmä, joka aloittaa Kolmosen kautensa keskiviikkona kotiottelulla. Härmä saa kello 19 alkavassa ottelussa Pullerin tekonurmikentälle vastaansa Sääksjärven Loiskeen.

Hämeenlinnalaisjoukkue sai tälle kaudelle uuden valmentajan, kun Riihimäellä aikaisemmin vaikuttanut Kari Lindholm otti vastuun härmäläisten valmentamisesta. Lindholmin mukaan Härmän talvikausi on sujunut hyvin.

– Olemme treenanneet koko talvikauden edustusjoukkue ja A-nuoret yhdessä. Porukkaa on harjoituksissa ihan riittävästi ja järjestely on toiminut hyvin. Käytämme A-junioreita kauden aikana miesten peleissä, ja nyt olen nähnyt heitä itsekin koko talven ajan, Lindholm sanoo.

Jo ennen huhtikuun puoliväliä oleva kauden aloitus tuli Lindholmin mielestä nopeasti vastaan.

– Kauden alku tuntuu tulevan aina liian nopeasti, mutta eiköhän se ole kaikille joukkueille sama asia. Monta asiaa olisi vielä tavallaan tekemättä, valmentaja muistuttaa.

Eri lohkossa Riihimäen Palloseurassa aikaisemmin valmentaneelle Lindholmille Härmän sarja ei ole kovin tuttu.

– Pelasimme cupissa Ilveksen kakkosta vastaan ja sen voitimme. Raumalla puolestaan hävisimme Pallo-Iiroille. Molemmat ovat lohkossamme, mutta muista joukkueista minulla ei ole oikeastaan tietoa. Olimme RiPS:n kanssa eri lohkossa, joten Hämeen suunnalla kaikki on minulle uutta, hän myöntää.

Oman joukkueensa mahdollisuuksiin valmentaja luottaa.

– Meillä on sekoitus nuorta ja kokeneempaa pelaajaa. Määrällisesti meillä on varmasti riittävästi hyviä pelaajia. Siitä ei ole probleemaa. A-nuoret pelaavat omaa 1. divisioonaansa, joten välillä pitää väkisinkin katsoa, milloin joillekin pitää antaa huilia. Kaikkiaan olen kuitenkin ihan luottavaisin mielin. Uskon, että tänä kesänä nuoret pojat lyövät itsensä läpi myös miesten tasolla. Meillä on tosi hyviä kundeja, Lindholm kehuu.

Härmä ei ole lyönyt lukkoon sijoitustavoitetta.

– Lähdemme voittamaan jokaista peliä, sillä sarjassa ei varmastikaan ole yhtään voittamatonta jengiä. Henkilökohtaisesti iso tavoite on saada juuri nuoria pelaajia vietyä eteenpäin. Siinä on Härmän tulevaisuus, koska ei seura ketään lähde hankkimaan ulkopuolelta. Toivon mukaan nuoret ovat Härmän runkona pidempään. Nousupakkoa tai muuta semmoista meillä ei ole. Ehjä hyvä kausi on hyvä tavoite, Lindholm summaa.

Hämeenlinnalaisten lisäksi samassa Kolmosen lohkossa pelaavat Euran Pallo, Tampereen Ilves 2, Tampereen Ilves-Kissat, Sääksjärven Loiske, Nokian Palloseura, raumalainen Pallo-Iirot, Pirkkalan Jalkapalloklubi, Pallo-Sepot 44 Valkeakoskelta, Tampereen Kisatoverit, Tampereen Peli-Toverit ja uutta nousua tekevä Tampere United. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic