Uutiset

Härmä odottaa jo uutta alkua

Hämeenlinnalaisen Härmän kausi jalkapallon Kakkosessa on ollut kehno. Joukkue on tarponut tappion tiellä ja ensi kauden osoite on ollut jo pitkään selvä: Härmän pelit jatkuvat vuonna 2014 Kolmosessa.

Siilti Härmällä on asiat paljon paremmin kuin monella muulla jalkapalloseuralla. Sen talous on kunnossa. Härmä on velaton urheiluseura ja sellaisena se aikoo myös pysyä. Seuran puheenjohtajan Harri Uschanowin mukaan Härmällä on edessä uusi alku – tähtäimessä on paluu kakkoseen.

– Seuralla ei ole ongelmia. Olemme menneet eteenpäin talous edellä. Budjettimme on vähän alle 100 000 euroa. Kahden kauden ajan olemme nähneet, että pystymme olemaan Kakkosen seura. Meiltä vaaditaan kuitenkin enemmän, jotta olemme pysyvästi Kakkosen seura, 46-vuotiaan Härmän vetäjä miettii.

Uschanow sanoo, että Härmä aikoo luoda sellaiset puitteet, että paikka Kakkosessa tulee seuraavalla yrityksellä vakiintumaan.

– Tarkoitus on tarjota pelaajille hyvä valmennus ja hyvät harjoitusolot. Ja niin me olemme pyrkineet tekemäänkin. Olemme jo varanneet joko hallista tai tekonurmelta ensi talveksi neljä–viisi harjoituskertaa viikossa. On seuraavan päävalmentajan tehtävä miettiä, kuinka paljon niitä vuoroja käytetään.

Selvää siis on, että Härmän päävalmentaja vaihtuu.

– Mile (Janne Hyökyvaara) on ilmoittanut lopettavansa tähän kauteen. Tulevasta valmentajasta on käyty jo neuvotteluita, mutta päätöksiä ei ole tehty. Ensi kauden joukkue on muutenkin auki. Toivon, että mahdollisimman moni tästä joukkueesta jatkaa, vaikka pelaajillekin tämä kausi on ollut tietysti pettymys.

Uschanow vakuuttaa, että Härmällä on tarkoitus rakentaa ensi kaudeksi joukkue, joka on motivoitunut ja sitoutunut.

– Meillä pitää olla tavoitteena myös ajaa sisään Hämeenlinnan ja lähiseudun omia pelaajia niin kuin tähänkin saakka.

Pieleen jo talvella

Uschanow ei kaunistele Härmän kauden pelaamista – pettymys mikä pettymys.

– Senhän on nähnyt täällä kotipeleissä ja sarjataulukosta.

– Kaikki lähti menemään päin mäntyä jo viime talvena. Sarjaan valmistautuminen meni munilleen, puheenjohtaja suomii.

Huonoon talvikauteen ja sitä seuranneeseen onnettomaan kesään on varmasti monta syytä. Suurin lienee kuitenkin loukkaantumissuma, joka on Härmän tapauksessa ollut ihan älytön.

– Tosi paljon on ollut loukkaantumisia – talvesta lähtien. Jukka-Pekka Tuomenoja tuli meille täksi kaudeksi FC Hämeenlinnasta. Taisi olla ensimmäinen harjoituspelimme Hakaa vastaan, kun hän loukkaantui ja kausi oli mieheltä ohi. Sen jälkeen loukkaantumisia on ollut koko ajan. Pelaajarinki on ollut kapea ja treenit ovat kärsineet.

Uschanow ei syytä huonosta menestyksestä ketään erikseen.

– Toki jokainen voi mennä peilin eteen ja miettiä, onko tehnyt joukkueensa eteen kaikkensa. Kyllä tämä on kuitenkin ollut yhteensattumien summa ja myös huonoa tuuria.

Surullisia kotipelejä

Härmä on kärsinyt viime peleissään rökäletappioita melkein pelistä toiseen. Sarjan kakkossijasta taisteleva Närpiön Kraft antoi lauantaina hämeenlinnalaisille isän kädestä. Se löylytti Härmää Kaurialassa maalein 7–0 (3–0). Jonas Granfros teki Kraftin neljä ensimmäistä maalia ja Yannic Smith iski kolme seuraavaa.

Kotiyleisöään Härmä on hemmotellut tällä kaudella oikeastaan vain kerran. Se on voittanut Kaurialassa vain Sportingin.

– Siinä pelissä teimme neljä maalia. Muita maaleja emme ole Kaurialassa sitten tehneetkään. Aika harvinainen saldo, ettei olisi jopa jonkinlainen ennätys, Uschanow ihmettelee.

Silti tälläkin kaudella seuran talous on pitänyt, vaikka yleisöä on käynyt Kaurialassa turkasen vähän. Lauantainakin katsomossa oli vain 109 katsojaa. Oikeastaan vain paikallisottelu FC Hämeenlinnaa vastaan veti hyvin väkeä. Siinä Härmä teki yleisöennätyksensäkin (1068).

– Taloudellisesti on mennyt suunnitelmien mukaan.

Uschanow odottaisi Kakkosen peleihinkin enemmän katsojia.

– Niin kauan kun yleisöä ei käy kunnolla, ei Hämeenlinnassa kannata edes yrittää Kakkosta ylemmäksi, hän sanoo. (HäSa)

Asiasanat